Chef teknikavdelningen Stockholms Amfibieregemente

Om tjänsten


Är du en driven ledare med erfarenhet av teknisk tjänst, trivs med att utveckla komplex verksamhet och utveckla chefer? Då kan du vara den vi söker som chef för teknikavdelningen.

Om enheten:
Logistikenheten leder planering, genomförande och uppföljning av logistik- och stödverksamhet samt lokal driftstyrning av materielunderhåll för materiel i bruk och förråd inom Haninge Garnison.

Logistikenheten består av en Logistikberedning, Teknikavdelning samt Försörjningsavdelning. Teknikavdelningen består av två sektioner: Tekniskt systemstöd som är garnisonens hänvisning avseende tekniskt systemstöd och utbildningar inom teknisk tjänst. Den andra sektionen är Teknisk kundmottagning som är navet inom teknisk tjänst på garnisonen genom att vara kundytan gentemot alla materielunderhållsleverantörer.  

Vad kan vi erbjuda dig:
Hos oss får du möjlighet att arbeta med kvalificerade materielsystem och kompetent personal. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du stort eget ansvar och goda möjligheter till kompetensutveckling. Arbetet innebär stor variation i både uppgifter och miljö. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs där vi kan erbjuda en bra balans mellan arbetsliv och privatliv.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som avdelningschef är du direkt underställd chefen Logistikenheten. Du har verksamhetsansvar, personalansvar och budgetansvar. I din roll kommer du inte bara leda och utveckla dina två sektioner mot fastställda verksamhetsmål utan även vara med i utvecklingen och planeringen av all teknisk personal på garnisonen. Ytterligare uppgift som chef teknikavdelning är att samordna den tekniska tjänsten mellan alla Organisationsenheterna på Haninge Garnison men också med centrala verkstäder runt om i Sverige.

Kvalifikationer:

 • Yrkesofficer OR 7-8
 • Förtrogen med FM materielprocesser
 • Förtrogen med Stabsarbetsmetodik
 • Körkort lägst klass B

Meriterande:

 • Teknisk Officer
 • God kännedom om FM materielförsörjning
 • Beprövad erfarenhet av teknisk tjänst inom Marinen
 • Goda kvalifikationer inom system PRIO, RSF samt Lift.
 • Tjänstgjort inom Haninge garnison.

Personliga egenskaper:
Som person är du självgående, tar initiativ, tar ansvar för dina uppgifter och de beslut du tar. Du har lätt för att jobba med andra och lyssnar samt kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Du är lugn i ditt sätt, lyhörd och tillmötesgående i ditt bemötande. Intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och vara lösningsorienterad ska vara en naturlig del för dig i din roll som avdelningschef. Vidare är du omdömesgill och mån om att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Tjänstgöring och beredskap på kvällar och helger kan förekomma.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Hårsfjärden Berga
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Joakim Nyström Chef Teknikavdelningen via mail till: joakim.nystrom@mil.se

Fackliga kontaktpersoner:
OFR-O: Simon Abrahamsson, 073-338 70 37,
OFR-S: Björn Engren, 010-823 83 92,
SACO-F: Fredrik Wilson, 073-447 78 69,
SEKO: Anders Rydberg, 070-219 40 50.

Välkommen med din ansökan senast den 2022-01-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen. Under 2023 kommer Amf 1 också få produktionsansvar för krigsförbandet 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 december 2021
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Amfibieregementet – Amf 1
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-01-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan