Senior Avdelningschef till Försvarsmakten i Enköping

Om tjänsten

Försvarsmakten befinner sig i tillväxt och förändring! Vi söker dig som har gedigen ledarerfarenhet från större och komplex organisation och som är lösningsorienterad, handlingskraftig och med gott omdöme. Rollen som Avdelningschef för Funktionsavdelningen är ny och innebär att leda 4 övergripande sektioner inom systemkvalitet, försörjning, avtal och kund genom respektive sektionschefer.

Om enheten

Teknik-och vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) ansvarar för den övergripande förvaltningen av Försvarsmaktens lednings-och informationssystem samt utgör Försvarsmaktens beställare av systemförvaltning, drift och underhåll inom området. Enhetens uppgift är att ta ansvar för Försvarsmaktens ledningsstödssystem under hela livscykeln, från utveckling till avveckling, under fred, kris och krig. Enheten är under stark tillväxt och nya uppgifter tillförs succesivt. Enheten består idag av ca 120 kompetenta och engagerade medarbetare.

TVK Ledsyst har sin huvudverksamhet förlagd på Ledningsregementet i Enköping och funktionsleds av Försvarsmaktens högkvarter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Rollen som Avdelningschef Funktionsavdelningen är ny och en följd av tillväxt och förändring. Du är chef över fyra sektioner och leder genom respektive fyra sektionschefer de 36 befattningarna som ingår. Du är medlem både i enhetens ledningsgrupp och chefsgrupp och rapporterar direkt till Enhetschef. 

Arbetet består av såväl internt stöd/styrning som externt ansvar utanför enheten och i vissa fall även utanför Försvarsmakten. I din roll som Avdelningschef har du också det övergripande ansvaret för tillväxt i både medarbetare och arbetsuppgifter och att säkerställa förutsättningar för en effektiv kvalitetsmässig leverans inom samtliga sektioner.

Avdelningens huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvarar för enhetens gemensamma produktionsstöd
 • Stödjer inom teknisk tjänst med anvisningar och processtöd
 • Genomför materielplanering för ledningssystem i Försvarsmakten
 • Ansvarar för Försvarsmaktens samtliga mjukvarulicenser samt hårdvaruavtal inom IT

De 4 sektionerna är består av:

Systemkvalitetsektionen

 • Stödjer kravställning och granskning för att säkerställa förvaltningsbarhet
 • Stödjer enheten med kunskap inom centrala vidmakthålla-processer
 • Utgör enhetens ILS-funktion, (integrated logistics support)

Försörjningssektionen

 • Genomför uppföljning av materiella tillgångar
 • Leder genomförande av materielfördelning

Avtalssektionen

 • Ansvarar för Försvarsmaktens samtliga mjukvarulicenser samt hårdvaruavtal inom IT
 • Genomför avtalsförhandlingar

Kundsektionen

 • Ansvarar för kunddialoger med Försvarsmaktens IT-chefer
 • Ansvarar för samverkan med andra statliga myndigheter

 

Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom IT, ekonomi eller annat relevant område eller jämförbar kombination av utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Flerårig och aktuell erfarenhet av arbete som chef i större organisation eller myndighet
 • Flerårig och aktuell erfarenhet av att leda större avdelningar med komplexa arbetsuppgifter
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift i svenska språket
 • B-körkort

Meriterande

 • Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten eller FMV
 • Relevant och aktuell erfarenhet av att leda andra chefer
 • Relevant och aktuell erfarenhet av att leda i förändring och tillväxt

 

Personliga egenskaper

För att både trivas och prestera väl i rollen ser vi att du är en person med stort lösningsfokus, stark handlingskraft, eget driv, god analytisk förmåga och med blick för helheter och konsekvenser. Du har också mod att genomföra och är trygg i att leda i förändring utan färdiga mallar och rutiner. Du har en mycket god förmåga att engagera och du är duktig på att skapa förutsättningar för goda resultat. Som ledare är du coachande och stödjande. Vidare är du omdömesgill, lojal och har en hög integritet och du delar Försvarsmaktens värderingar. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning
Sysselsättningsgrad : Heltid
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: våren 2022

Tester förekommer i denna rekryteringsprocess

Upplysningar om befattningen: Enhetschef Magnus Gustafsson tel. 070-5391227 alt. stf enhetschef Micael Grahn tel. 073-4428672

information om rekryteringsprocessen: HR-specialist Anna Aurell-Sundvall tel. 076-610 52 34


Fackliga företrädare

SACO-S – Rolf Lindell, SEKO – Christian Hedberg, OFR/S – Clarence Arnstedt,OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson. Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00.


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 28 januari 2022. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 december 2021
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-01-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan