Infrahandläggare vid MR M

Om tjänsten

Mellersta Militärregionens stab (MR M stab) är en av fyra regionala staber i Sverige. MR M Stab är grupperad i Kungsängen och har ansvar för de sex länen, Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Uppsala, Stockholm och Södermanland. Uppgifterna är att bland annat att leda, planera och genomföra samverkan med regionala och lokala aktörer samt näringslivet, leda underrättelse- och säkerhetstjänsten inom regionen, leda underställda förband samt att genomföra regional försvarsplanering.
Logistikavdelningen genomför planering, ledning, samordning och uppföljning av logistiken i Mellersta Militärregionen. Avdelningen innehåller funktionerna försörjning/materieltjänst, teknisk tjänst, transporttjänst, försvarsmedicin, miljö och infrastruktur.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Syftet med infrastrukturarbetet inom MR M är att säkerställa tillgång till ändamålsenliga marker, anläggningar och lokaler och att dessa nyttjas på ett effektivt sätt. Syftet med rollen som handläggareinfrastruktur är att utgöra ett stöd och samordna verksamhetens arbetsinsats i projekt avseende verksamhetens infrastrukturbehov samt samordnar MR M ansvarsområden och tilldelade uppgifter inom sakområdet infrastruktur. Du utgör ett stöd till C MR M och representerar MR M inom sakområdet infrastruktur, exempelvis gentemot lokalplaneringsenheter. Yrkesrollen ställer krav på förståelse och insyn i egen verksamhets nuvarande och kommande behov av infrastruktur samt materielhantering och FM planeringsprocess. 
Stödja C J4 i övrigt tilldelade uppgifter.

Generella krav för befattningen
Förvaltarutbildning / mångårig erfarenhet av fastighetsförvaltning eller annan kompentens som arbetsgivaren bedömmer likvärdig. Har förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska. Tjänsten kräver god datorvana samt B-körkort. 

Meriterande kvalifikationen
Det är meriterande om du har tidigare relevant erfarenhet av projektledning innom förvaltningsområdet samt erfarenhet från Försvarsmaktens verksamhet.

Personliga egenskaper
Noggrannhet samt förmåga att hantera snabbt uppkommen verksamhet.
För att trivas i rolleren som infrahandläggare behöver du tycka om att arbeta varierat, du är flexibel och systematisk samtidigt som du har uthålligheten att driva långsiktiga projekt innom förvaltningsområdet. Du tar initiativ och söker de nödvändiga kontakterna för att nå framgång med de mest utmanande arbetsuppgifterna. Du har god förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbeta i grupp. Arbetstempot kan periodvis vara högt så det krävs att du är strukturerad och har god förmåga att arbeta under stress. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten
Kontakta chef logistkavdelningen Håkan Sjödin, nås via växeln på 08-584 540 00

Övrigt
Arbetsort: Kungsängen
Lön: Individuell lönesättning

Fackliga representanter
OF Per-Erik Pallin
SEKO Thomas Klasson
SACO Margaretha Hessling
OFR/S Anders Hamrén
Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 december 2021
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Mellersta Militärregionen - MR M
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan