Handläggare säkerhetstjänst

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Ett ansvarsfullt och omväxlande arbete med möjlighet till både professionell och personlig utveckling i en dynamisk arbetsmiljö
Om enheten
J2 (säkerhetsavdelningen) ansvarar för säkerhetstjänsten inom Ledningsregementet, LedR och Enköpings Garnison. J2 fungerar som stöd till enhets- och avdelningschefer i alla typer av säkerhetsfrågor. Avdelningen hanterar frågor som rör säkerhetsskydd, informationssäkerhet, IT-säkerhet och Signalskydd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med säkerhetstjänsten inom LedR. I arbetsuppgifterna ingår att stödja verksamheten med framtagande av säkerhetsrelaterade underlag (policy, analyser regler mm) samt att genomföra utbildning inom säkerhetsområdet. Du ska också agera som funktionsansvarig, vid behov ingå i projekt och övningar.


Kvalifikationer
 •  Erfarenhet av tidigare säkerhetsarbete eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 •  Goda kunskaper i Officepaketet
 •  Körkort B

Meriterande
 •  Kunskaper inom IT-säkerhetsområdet
 •  Kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • God skriftlig och muntlig framställningsförmåga
 • Grundläggande säkerhetsskyddutbildning
 • Kunskap om Försvarsmaktens kommunikationssystem

Personliga egenskaper
Då arbetet innebär att stödja verksamheten som bedrivs inom regementet vad gäller säkerhetsfrågor krävs yrkesmässig intigritet, god kommunikation- och pedagogisk förmåga

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Civil befattning. Tillsvidare anställning som inleds med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid):Heltid
Arbetsort:Enköping
Tillträdesdatum:Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Mj Peter Enqvist på telefon 070-22 77 982.

Fackliga företrädare:
Nås via växelnummer 0171-15 70 00
ORF/O, OF Enköping – Magnus Johansson
SACO-F – Rolf Lindell
SEKO-F - Lars Lindell
OFR/S – Clarence Arnstedt

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-01-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 december 2021
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-01-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan