Försvarshälsan Karlskrona söker arbetsmiljöingenjör

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Nu kan du söka tjänsten som arbetsmiljöingenjör hos oss. Målet för Försvarshälsan är att främja en god utveckling som medför hälsa och säkerhet för den anställde och organisationen. Du blir en del i ett multiprofessionellt team som stödjer en komplex organisation, på individ- grupp- och organisationsnivå.
Målet är att främja en god utveckling som medför hälsa och säkerhet för den anställde och organisationen. Ditt arbete är att stödja i det systematiska arbetsmiljöarbetet i miljöer som t ex marina fartyg, u-båtar, verkstäder, kontor m m. Fokus är arbetet med människa, teknik och organisation. Exempel på uppdrag är exponeringskartläggningar, bedömningar, utbildningsuppdrag, rådgivning samt sedvanliga arbetsmiljöingenjörsuppgifter.

Om enheten
Försvarshälsan Karlskrona, lokaliserad på södra delen av Trossö där land möter hav, är en intern företagshälsovård för Karlskrona garnison med ca 1600 anställda samt elever. Vi bedriver företagshälsovård samt hälso-och sjukvård anpassad för Försvarsmaktens samtliga frivillighets- och anställningsformer, såväl nationellt som internationellt. Vårt perspektiv är promotivt, preventivt, behandlande och rehabiliterande såväl före som under och efter insats. Du blir en del i ett multiprofessionellt team som stödjer en komplex organisation på individ- grupp- och organisationsnivå. Teamet består av fysioterapeut/ ergonom, psykolog, företagssjuksköterskor, sjuksköterskor, företagsläkare och medicinsk sekreterare. Samverkan är en central del som skapar en intellektuellt stimulerande miljö där de olika professionernas kompetenser bidrar.
Då hälsa, välbefinnande och fysisk status prioriteras i Försvarsmakten kommer du ha möjlighet att träna tre timmar per vecka på arbetstid. Detta kan ske på någon av Marinbasens olika anläggningar, enskilt eller i grupp.

Kvalifikationer:

  • Du har en ingenjörsutbildning på minst eftergymnasial nivå
  • Körkort B

Meriterande
Teknisk arbetsmiljöutbildning och erfarenhet av att arbeta som arbetsmiljöingenjör

Personliga egenskaper
Som person förväntas du vara både självständig och en lagspelare samt ha god pedagogisk förmåga. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning på heltid, vi tillämpar sex månaders provanställning
Arbetsort: placering på Marinbasen i Karlskrona
Tillträdesdatum: efter överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas, löneanspråk anges i ansökan.

Upplysningar om befattningen
Marie Jörgensen, medicinsk verksamhetschef/chef Försvarshälsan Karlskrona, tel. 0768-988 441
Anders Neilan, företagsläkare/ läkare med medicinsk ledningsuppgift, tel. 0709-419031 

Fackliga företrädare
OFR/O: Urban Nyman
PFR/S: Jan Wasberg
SACO: Birgitta Strauss
Samtliga personer ovan nås via växeln: 0455-85 000
SECO: Jan-Anders Nilsson, nås via växeln: 0457-471 000

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-01-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 december 2021
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen – MarinB
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan