Teknisk lärare inom elektroteknik

Om tjänsten


Vi erbjuder
Vi erbjuder ett mycket stimulerande och intressant jobb som lärare på El/tele-sektionen. Du får stora möjligheter till utveckling inom både teknik och pedagogik eftersom vi bedriver utbildning inom många skilda områden t.ex. elteknik, datateknik, radio/transmission, sensor, avionik m.m. El/tele-sektionen är en del av Grundläggande Teknikavdelningen vid Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) i Halmstad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Utveckla, planera och genomföra utbildning inom matematik, fysik och elteknik (t.e.x ellära, elektronik, digitalteknik).
• Genomföra materielunderhåll på förekommande materiel.
• Att tjänstgöra som lärare vid FMTS innebär dessutom att bidra till sektionens övriga uppgifter och utveckling.
• Arbetet bedrivs i huvudsak i Halmstad.

Kvalifikationer
• Vi söker dig som är elektroingenjör eller har en el-teknisk högskoleexamen eller motsvarande samt att du har praktisk erfarenhet inom elområdet.
• God kunskap i att utrycka sig tal och skrift inom det svenska och engelska språket.

Meriterande 
• Erfarenhet av planering och genomförande av utbildning.
• Körkort lägst klass B.
• Svensk militär utbildning inom det tekniska området.

Personliga egenskaper
Som person vill vi att du är initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du skall ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken i de lärande situationerna.

Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter t.ex. inom utveckling av nya kurser. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna hos sökande till tjänsten.

Övrigt
Civil befattning.
Tillsvidareanställning, heltid, med sex månaders provanställning.
Befattning är placerad på FMTS i Halmstad.
Resor förekommer i tjänsten. Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad.
Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet.
Tillträde: snarast efter överenskommelse.

Förfrågningar om befattningen kan göras till:
Lars Mannari, tfn. 070-525 17 08.

Fackliga företrädare
HSOF: Anders Norén,
OFR-S: Roland Kramer,
SACO: Nermina Dzanic,
SEKO: Jörgen Jansson,
Ovanstående nås via växelnr 035-2662000.

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 december 2021
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan