Fallskärmsförstärkningssoldater (OR 1-5) sökes till 32.underättelsebataljon, K 3

Om tjänsten

Beskrivning av enheten

32.underrättelsebataljon är Sveriges enda av sitt slag och är specialiserat på inhämtning, sammanställning och analys av information om motståndaren. 323.fallskärmsjägarskvadron bidrar med en i armén unik förmåga till rörlighet. Förbandet kan snabbt och på stort djup sätta in patruller/troppar för spaning och strid.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som fallskärmsförstärkningssoldat ingår du i en chefsstödsgrupp med uppgift att stödja skvadronsledning och fallskärmsjägarpatruller/troppar. Inom chefsstödsgruppen finns olika specialistbefattningar. Del av gruppen är specialiserad inom ledning- och sambandssystem, vilket innebär upprättande, bemanning och drift av fallskärmsjägarskvadrons sambands- och ledningssystem.

Övriga delen av gruppen är specialiserad inom underhålls- och reperationstjänst. Vilket innebär underhållstransporter med tyngre till lättare fordon och båtar. Samt iordningställande av laster för luftlandsättning av underhåll till skvadronens enheter. Gruppen skall även kunna genomföra enklare reparationer och skadeklassificering av främst skvadronens lättare fordonssystem.  

Uppgifterna inom chefstödsgruppen skall kunna lösas under alla årstider och i alla typer av terräng och under dygnets alla timmar.Fallskärmsförstärkningssoldaten skall kunna verka på djupet inom sin huvudtjänst, vilket innebär att samtliga inom enheten skall kunna luftlandsättas med fallskärm.

Som individ behöver du vara ansvarstagande, noggrann, ha god samarbetsförmåga och vara initiativtagande.

 

Typ av anställning

Tjänsten vid enheten finns i nivåerna OR 1-5. Du som är GSS/K erbjuds inledningsvis en tidsbegränsad anställning om högst åtta år, med möjlighet till förlängning. Sex månaders provanställning tillämpas om du inte arbetar i Försvarsmakten idag.

 

Krav för anställning

 • Skall ha genomfört värnplikt eller grundutbildning med godkända betyg alternativt genomfört GMU med godkända betyg och varit anställd som GSS/K under minst ett år.
 • B-körkort
 • Godkänd fysisk förmåga enligt FM FysS tilläggsprov nivå 4.
 • Genomfört och bedöms godkänd utifrån samtliga moment vid förtest.

 

 

Meriterande kvalifikationer

 • Militära förarbevis
 • C-körkort
 • Utbildning på sambands- och kryptosystem
 • Tidigare erfarenhet som ledningssoldat/signalist
 • Tidigare erfarenhet som underhållssoldat
 • Tidigare erfarenhet som mekaniker

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Uttagningsprocess
Vi kommer att gå igenom ansökningshandlingarna och kalla lämpliga kandidater till förtest som genomförs i maj 2022. Förtestet inkluderar fysiska tester, läkarundersökning och intervjuer.

Övrigt

Arbetsort: Karlsborg

Tillträde: 2022-08-01 eller enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas enligt Försvarsmaktens avtal.

Vid befattningsspecifika frågor, kontakta K3-FJS@mil.se .

Vid frågor angående rekryteringsprocessen och anställning, kontakta k3-32undbat-rekrytering@mil.se .

 

Fackliga representanter 

Wanäs OF: K3-wanasofficersforening@mil.se eller tel. 0505-451419

 

Sista ansökningsdag

Ansökan ska vara oss tillhanda senast 2022-03-27. Din ansökan ska innehålla följande:

 • Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt.
 • CV inklusive kontaktuppgifter till 3 referenter.
 • Kopia av körkort och ev. militära förarbevis.
 • Vitsord/omdöme från värnplikt, GMU eller GU.
 • Övriga intyg, betyg och dylikt relevant för tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt skyttebataljon och en underrättelsebataljon.
Den lätta skyttebataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 december 2021
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-03-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan