Kommendant till Regementsstaben på Livgardet

Om tjänsten

Livgardet är Arméns största och mest mångfacetterade förband. Regementsstaben administrerar Livgardets alla verksamheter och tar fram beslutsunderlag till Regementschefen. Den består av 9 avdelningar som bland annat arbetar med personalfrågor, ekonomi, information och logistik.

Om enheten
Befattningen kommendanten är placerad på Livgardets regementsstab G3. Kommendant är en befattning med många kontaktytor inom och utom regementet. Kommendanten ska veta lite om allt, snarare än allt om lite.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Som kommendant på Livgardet är du ansvarig över kasernområdet Kungsängen. Du övervakar, driver och koordinerar verksamheten som rör ordning och reda samt samordnar arbetet för husansvariga inom kasernområdet.
- Arbetsuppgifterna varierar i smått och stort. Beslut tas såväl enskilt som efter linjeorganisationens rutiner.
- Är delaktig i arbetet med garnisonsplanering och infrastrukturen på Regementet samt samordnar service managementfrågor och planerar lokalnyttjande tillsammans med logistikavdelningen (G4) och infrahandläggaren.
- Är en av Livgardets kontaktpersoner gentemot utomstående aktörer såsom Fortifikationsverket och ISS.
- Är i samband med större övningar inom Försvarsmakten ansvarig för att stödja med kommendantur till gästande förband.
- Kommendanten ska även vara beredd, att vid behov lösa allehanda ärenden i det löpande arbetet tillsammans med övrig personal i staben.

Kvalifikationer

 • Officers- eller specialistofficersexamen
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenheter från materielbeställningar bland annat i PRIO
 • Erfarenheter från tjänstgöring inom logistik
 • Erfarenhet från infrasektorn och dess processer

Personliga egenskaper
Du är en självständig person med hög förmåga att kunna organisera, leda, prioritera och planera ditt arbete både på kort och lång sikt. Du har en god samarbetsförmåga även vid arbete under press. En förutsättning  för att lösa arbetsuppgifterna är att du är strukturerad, drivande, flexibel och lösningsfokuserad.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, provanställning om sex månader kan komma att tillämpas
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Livgardet, Kungsängen
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
C G3, Övlt Olov Kesselmark, 076-898 96 90

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Rekryteringsansvarig, Linda Jönsson. Mottar frågor via mail till linda.jonsson@mil.se 

Fackliga företrädare
OFR/O - Stefan Morin                     
OFR/S - Kenneth Hartikainen
SACO - Johan Gillemyr
SEKO - Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-07-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 maj 2022
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan