Stabsofficer

Om tjänsten

Försvarsmaktens tekniska skola är inne i en utvecklingsperiod som innebär en kraftig tillväxt med många spännande utmaningar. Som stabsofficer vid Stabsenheten och J3 kommer du vara en viktig del i beredningen av förbandets uppgifter men också bistå med uppdatering av mer rutinmässiga ärenden i den dagliga verksamheten. På J3 arbetar tio medarbetare med olika funktionskompetenser och inriktning där förbandets genomförande är den gemensamma nämnaren.

Arbetsuppgifterna är varierande, stundtals är det ensamarbete och där emellan arbetar du tillsammans med andra inom avdelningen, enheten eller förbandet. I Försvarsmakten erbjuds alla medarbetare att träna tre timmar i veckan på arbetstid och utbudet är brett och varierat.

Enheten

Försvarsmaktens tekniska skola har cirka 1 400 medarbetare och finns representerat på 23 orter över hela Sverige. Huvuduppdraget är att förse Försvarsmaktens alla stridskrafter med krigsförband inom teknisk tjänst och transporttjänst, teknikutbildningar, teknikutveckling och verkstadsproduktion. Stabsenheten är en av sex enheter vid FMTS och har som huvuduppgift att stödja chefen i sin verksamhetsledning. J3 ansvarar för ledning och stöd av den dagliga verksamheten och har bland annat funktionsföreträdarskap inom verksamhetssäkerhet, kommunikationstjänst samt beredskap och mobilisering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stabsofficer vid J3 leder och/eller deltar du i stabsarbete genom diverse beredningar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att leda beredningar, bedömanden, samordning och informationshantering inom förbandets verksamhet (insats-, övnings- och utbildningsverksamhet). Resultatet presenteras oftast i skrivelse-, protokoll- eller orderform som delges i samband med ordergivning.

Kvalifikationer

 • Yrkesofficersexamen (specialistofficer alt NBO)
 • Erfarenhet av stabsarbete på lägst bataljonsnivå
 • Goda kunskaper MS Office
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet som logistikofficer alt teknisk officer
 • Erfarenhet av tjänstgöring vid central eller regional stab
 • Körkort B

Personliga egenskaper

Du har en god analytisk förmåga, kan se sammanhang och identifiera väsentligheter. Du har förmåga att arbeta självständigt och kan utveckla/driva frågor inom ditt ansvarsområde. Som person är du en prestigelös lagspelare med en god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna. Du har en förmåga att skapa förtroendefulla realtioner på alla nivåer i organisationen. Du tar initiativ och har förmåga att arbeta med flera frågor parallellt och kan periodvis arbeta i högt tempo. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är noggrann och ansvarsfull som person och kan leverera resultat med god precision. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer; forsvarsmakten.se).

Övrigt 

Anställningsform; tjänsten är en militär tillsvidare anställning. Befattningen är SO/K nivå OR8, vilket innebär att du har en examen från högre specialistofficersutbildning, HSOU eller motsvarande.

Sysselsättningsgrad; heltid

Arbetsort; Halmstad

Tillträdesdatum; omgående

För upplysning om befattning kontakta

Avdelningschef J3, major Anders Bengtsson, telefon 070-531 74 16

 

Fackliga företrädare

SACO; Nermina Dzanic

OFR-S; Roland Kramer

SEKO; Jörgen Jansson

HSOF; Anders Norén

Kan nås via växeln 035 - 266 20 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-16. Din ansökan bör innehålla CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 januari 2022
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan