IT Account Manager

Om tjänsten

Vill du vara med och utveckla IT-tjänster genom att skapa så stort kundvärde som möjligt för Försvarsmaktens användare? Vill du verka för ständiga förbättringar och brinner för kvalitetsarbete? Är du van att ta egna initiativ och beslut samt är tydlig i din kommunikation med andra?

Då är du välkommen att söka tjänsten som IT Account Manager på Driftenheten i Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS).

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du arbetar operativt med ett antal IT-tjänster där du är sammanhållande för organisationens leverans och skriver överenskommelser som definierar och beskriver det specifika åtagandet, samt koordinerar och säkerställer att organisationen har rätt förutsättningar när nya tjänster tillkommer eller vid förändring av befintliga.

Du tillhör produktionsavdelningen som ansvarar för att ta fram, beskriva och följa upp IT-processer med målet att ha fungerande IT-tjänster som uppfyller överenskomna krav. Du blir en del av en engagerad sektion som består av tjänsteansvariga och tekniska koordinerare som arbetar agilt och inom fastställda ITIL-processer. Du samverkar med olika delar av organisationen som t ex beställare, drift, servicedesk och förvaltning. Övrigt förekommande arbetsuppgifter: 

 • Agera kravställare av rapporter, analysera och följa upp utfall på statistik och rapporter ur aktuella stödsystem
 • Kontakt med intern och extern verksamhet bl a genom att dialogisera, resurssäkra, mäta, analysera och följa upp IT-produktionen
 • Organisera och ansvara för avtal och överenskommelser med verksamheten och följa upp kostnader och intäkter
 • Tillsammans med kollegor stötta utvecklingen av Service Level Management-processen (SLM) genom att bidra till förbättringen inom processarbetet i samverkan med övriga processer
 • Underhålla och förbättra verktyg genom att informera, utbilda och tydliggöra till kollegor inom den egna organisationen

Om Verksamheten

Driftenheten ansvarar för att övervaka och hantera problem och incidenter och utföra underhållsåtgärder i FMTIS.  Avdelningen leder, planerar och inriktar och följer upp drift och underhåll som förbandet genomför inom IT- och Telekommunikationssystem och upprätthåller incidentfunktionen i förbandet. Sektionen ansvarar för att planera, beräkna, inrikta och prioritera detta arbete och hanterar tillkommande system ur ett driftsperspektiv.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning med inriktning IT/data eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren bedöms likvärdiga
 • Minst 3 års erfarenhet av leveransansvar och samarbete mot leverantörer och interna kunder
 • Aktuell erfarenhet inom IT från en sammanhållande roll inom driftledning och/eller förvaltningsledning
 • Erfarenhet av arbetsledning
 • Erfarenhet av ett ITIL-baserat arbetssätt
 • Körkort B
 • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift

Meriterande

 • Några års arbete med IT-system och dess ingående delar inom en större organisation eller myndighet
 • Erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet
 • Kännedom om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem, ekonomifunktioner och underhållsorganisation
 • Projektledarutbildning

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann och strukturerad med en god förmåga att självständigt organisera ditt arbete. Vi ser att du är engagerad, serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor. Du ser möjligheter samt och bidrar till en positiv utveckling av organisationen. Du är en god lagkamrat samtidigt som du förväntas ta eget initiativ samt eget ansvar för att säkerställa goda leveranser.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Placeringsort: Arboga. Periodvisa resor med arbete inom landet förekommer.

Inom Försvarsmakten benämns befattningen som Tjänsteansvarig IT.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Daniel Gustafsson på telefonnummer 0589-404 00 (växel). För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Magnus Johansson via växeln 019-39 35 00.

Fackliga företrädare FMTIS:
SACO-F Pär Lohman
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Johan Nestvall-Boo
Samtliga nås genom växeln 0589-404 00.

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-28. Vi ser fram emot att din ansökan innehåller ett CV samt ett brev om varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kommer att kunna bidra med.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 december 2021
 • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-01-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan