Flygstaben söker en systemingenjör till SK40

Om tjänsten

Har du erfarenhet från arbete inom flygmaterieltjänst? Är du ordningsam, van att planera, rapportera, leda samt utföra tekniska bedömningar? Är du prestationsorienterad samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Nu har du chansen att söka ett utmanande och inspirerande jobb!

Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. I samverkan med mark- och sjöstridskrafter genomför vi gemensamma operationer såväl nationellt som internationellt tillsammans med andra nationer, organisationer och myndigheter.

Om befattningen

Som systemingenjör ger du tekniskt systemstöd och deltar i olika samverkansforum och omfattande samarbete med våra övriga sektioner samt externa samverkanspartners och andra myndigheter. Befattningen är en del av flygoperatörens tekniska organisation som funktionsleds av central teknisk chef via teknisk chef materielsystem (TCM SK 40). Den tekniska organisationen ansvarar för Ledning Fortsatt Luftvärdighet (LFL) som motsvaras av det civila, Continuing Airworthiness Management Organisation (CAMO). Genom såväl samarbete som självständigt arbete säkerställer du luftvärdigheten på våra flygplan samt bidrar med fördjupade analyser och sakkunskaper inom teknikområdet. Du deltar i utredningar, bereder ärenden och deltar i projekt för att förse bl.a. teknisk chef med väl underbyggda underlag för strategiska beslut och prioriteringar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Säkerställa den kontinuerliga luftvärdigheten för flygsystem SK 40
 • Ge kvalificerat tekniskt systemstöd till ansvariga förband och beslutsfattare
 • Vara en länk mellan förbandet och teknisk chef avseende tekniskt systemstöd och avvikelsehantering
 • Upprätta teknisk avvikelsedokumentation
 • Besluta om hantering av avvikelser, kvarstående anmärkningar och operativa restriktioner.
 • Initiera, bereda och producera det som krävs för att upprätthålla fortsatt luftvärdighet av materiel som är i bruk
 • Delta i möten med externa underhållsleverantörer

Kvalifikationer

 • Relevant ingenjörsutbildning eller minimum 4 års erfarenhet av arbete med ledning flygunderhåll och minst flygtekniker nivå B1/B2 eller motsvarande civil nivå
 • 2 års erfarenhet av arbete med ledning fortsatt luftvärdighet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete med inom Försvarsmakten förekommande IT-system (FENIX, ARM, GDU, PRIO).
 • Erfarenhet av arbete med FM LFL och FM Flygoperatör procedurer.
 • Utbildning på flygplan Grob G 120TP

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarsfull, strukturerad, engagerad och vill nå resultat av hög kvalité. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt med människor.  Du ser helheten och vet vad som behöver göras, är flexibel och tar initiativ. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du har ett högt säkerhetsmedvetande. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktperson

Har du frågor? Kontakta Chef CTS Helikopter/Säkmat, Bo Svedevall, tfn 013-28 36 71,
Vidmakthållandeledare SK 40, Niklas Tapper, tfn 0703-84 31 42 eller
Teknisk chef materielsystem SK 40 Lars-Gunnar Nilsson, tfn växel 08-788 75 00.

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Omfattning 100 %. Resor i tjänsten förekommer. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsort Linköping.

Fackliga representanter

OFR/O Matz Jakobsson

OFR/S Christina Sonberg

SEKO Hans Rengren

SACO Borka Medjed Hedlund

Samtliga nås via FM växel på 08-788 75 00.


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-01-30.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 december 2021
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Flygstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-01-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan