Flygstaben söker en Vidmakthållandeledare till SK40/ SK60

Om tjänsten

Har du erfarenhet från arbete inom flygmaterieltjänst? Är du ordningsam, van att planera, rapportera, leda samt utföra tekniska bedömningar? Är du prestationsorienterad samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Nu har du chansen att söka ett utmanande och inspirerande jobb!

Om befattningen

Teknik- och vidmakthållandeavdelningen (TVA) är Flygvapnets teknikkontor som ansvarar för att hålla samman fortsatt luftvärdighet och underhållsproduktion, modifieringsverksamhet och gemensamma tekniska frågor för alla flygmaterielsystem i Försvarsmakten. En del av TVA utgörs av Centralt Tekniskt Stöd för Helikopter- och flygsäkerhetsmateriel, CTS Hkp/Säkmat. Vi söker nu en Vidmakthållandeledare (VMHL) för skolflygplanen SK 40 och SK 60.

Befattningen innebär att vara linjechef för 5st medarbetare omfattande bl.a. teknisk chef och ingenjörer för tekniska frågor och materielutveckling inom skolflygverksamheten och att leda Vidmakthållandet av SK 40 och SK 60. Arbetet med vidmakthållande leds av Försvarsmakten i samverkan med Försvarets materielverk och industrin.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Leda Vidmakthållandet av SK 40 och SK 60 på systemnivå mot beslutad kravnivå. Detta inkluderar att följa upp och bereda ärenden för beslut med utgångspunkt i systemmålsättningar och från brukarerfarenhet.
 • Personalansvar för 5 medarbetare
 • Genomföra, tillsammans med medarbetare, remisser och utredningar samt rapporter inom Vidmakthållandeområdet och föreslår erforderliga åtgärder för bibehållande av kravställd funktionalitet och säkerhet.
 • Upprättande  och uppföljning av nödvändiga avtal. T.ex. Tjänste- och anskaffningsavtal.
 • Ansvara för beställningar av externa tjänster inom Vidmakthållandeområdet.
 • Budgetansvar för ekonomi inom vidmakthållande.
 • Ansvara för beredning av beslut om avveckling.

Kvalifikationer

 • Utbildad flygtekniker, relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig av arbetsgivaren
 • Minst 5 års erfarenhet av arbete inom relevant materielområde vid teknisk stab, på förbandsnivå eller motsvarande civil erfarenhet.
 • Erfarenhet av arbete med driftuppföljningssystem inom flygområdet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete som chef med personalansvar
 • Familiseringskurs SK 60
 • Erfarenhet av arbete med processerna inom FM/FMV materielproduktion, materielförsörjnings- och underhållproduktion
 • God erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens stödsystem inom flygområdet
 • Goda kunskaper om regelverken inom militär luftfart

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt med människor.  Du ser helheten och vet vad som behöver göras, är flexibel och tar initiativ. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktperson

Har du frågor? Kontakta Chef CTS Helikopter/Säkmat, Bo Svedevall tfn. 013-28 36 71 eller VMHL Niklas Tapper, tfn. 070-384 31 42

Övrigt

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Omfattning 100 %. Befattningen innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Resor i tjänsten förekommer. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsort Linköping.

Fackliga representanter

OFR/O Matz Jakobsson

OFR/S Christina Sonberg

SEKO Hans Rengren

SACO Borka Medjed Hedlund

Samtliga nås via FM växel på 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-30.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 december 2021
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Flygstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-01-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan