Driven HR-generalist till Dalregementet

Om tjänsten

En varierande befattning för dig som vill vara med och bygga upp Dalregementet!

Dalregementet (I13) i Falun är nu återetablerat och under 2022 påbörjas grundutbildning av värnpliktiga. Dalregementets huvuduppdrag kommer att vara att sätta upp två lokalt rekryterade lätta skyttebataljoner och en militärbas. Regementets tillväxt kommer att ske successivt. Intill dess att regementet är utvecklat till full kapacitet, bland annat med nytt regementsområde, kommer verksamheten att präglas av kontinuerlig utveckling och förändring. Arbetsuppgifter och arbetssätt kommer till del förändras över tid för att anpassas till den växande organisationen och utveckling av verksamheten.

I rollen som HR-generalist kommer du att arbeta på HR-avdelningen som är en del av Regementsstaben. Regementsstaben består av både militära och civila medarbetare och ansvarar för samordning, ledning och uppföljning av Dalregementets verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll kommer du ge konsultativt stöd till chefer inom HR-området utifrån fastställda policys, riktlinjer, lagar och avtal med i huvudsak operativt fokus. Du kommer ansvara för personalarkivet, administrera i Försvarsmaktens dokumenthanteringssystem samt handlägga och driva ärenden brett inom personaltjänst, bland annat inom: lönesättning, rekrytering. Du kommer vara sekreterare i samverkansorgan och förhandlingar samt genomföra utbildning och introduktion för chefer och nyanställda.

Inledningsvis kommer det vara stort fokus på att utforma och implementera  riktlinjer och rutiner för HR-arbetet på förbandet.

Kvalifikationer
• Högskoleutbildning inom HR, beteendevetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Relevant och aktuell erfarenhet av brett HR-arbete i en konsultativ roll
• Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift

Meriterande
• Erfarenhet av arbete med HR inom Försvarsmakten
• Goda kunskaper i PRIO (SAP)
• Körkort

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen ser vi att du har förmågan att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vi värdesätter att du har en positiv och lösningsinriktad grundsyn och snabbt kan sätta dig in i nya förutsättningar och arbetsuppgifter. Vi söker dig som tar ansvar för att upprätthålla din yrkeskompetens och har förmågan att arbeta systematiskt och med god struktur.

Arbetet ställer krav på kommunikation med chefer, varvid vi ser att du har en pedagogisk förmåga, social kompetens och är prestigelös i ditt förhållningssätt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: tillsvidare som civil tjänsteman, sex månaders provanställning tillämpas.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Falun
Tillträdesdatum: 2022-03-01 eller enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta: Andreas Sjöberg, HR chef Dalregementet. Mobilnummer: 070-790 24 56, e-post adress: andreas.sjoberg@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O Stefan Morin
OFR/S Kenneth Hartikainen
SACO Johan Gillemyr
SEKO Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Dalregementet är ett av Försvarsmaktens nygamla förband med anor från 1624. Dalregementet återetableras från 2021 efter beslut av riksdagen. Vår verksamhet finns i Falun och vi kommer bidra med utbildning av soldater som bygger framtidens infanteriförband/Armé.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 december 2021
  • Plats: Falun, Dalarnas län, Sverige
  • Förband: Dalregementet - I 13
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan