HR-Specialist Arbetsmiljö

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Arbetar du med HR och vill fortsätta utvecklas i en konsultativ och coachande roll? Tycker du om att påverka och driva olika processer? Då är den här befattningen något för dig. Hos oss får du möjligheten att jobba med ett dynamiskt team där vi är prestigelösa och hjälpsamma mot varandra. Försvarsmakten erbjuder dessutom sina medarbetare möjligheten att träna tre timmar i veckan på arbetstid.

Om avdelningen
Arbetsmiljöavdelningen är en avdelning som utger specialiserat stöd till Försvarsmaktens chefer och lokal HR inom en rad olika områden. På avdelningen arbetar totalt 10 medarbetare uppdelade i två specialistgrupper; arbetsmiljö och utredningsstöd ovälkommet beteende. Du kommer att ingå i gruppen arbetsmiljö som inkluderar arbetsområdena arbetsmiljö, rehabilitering, jämställdhet och jämlikhet och värdegrund.
Vi söker nu en HR-specialist som självständigt kan driva och utveckla aktuella frågor inom arbetsmiljö-och hälsoområdet. Specialistkompetens inom organisatorisk och social arbetsmiljö är av särskilt intresse.

Arbetsuppgifter
I rollen som HR-specialist kommer du främst att arbeta med att utge konsultativt stöd till myndighetens chefer och lokal HR utifrån ett arbetsgivarperspektiv. I arbetet ingår att utarbeta policys, riktlinjer och rutiner inom arbetsmiljöområdet, samt bistå med din kompetens inför årsredovisningar, vid utveckling av utbildningar eller andra utvecklingsarbeten som rör arbetsmiljöarbetet. Du kommer vidare ha en viktig roll i att implementera, integrera och driva det arbetsmiljöarbete som redan påbörjats samt utbilda vid interna utbildningar och seminarier. Vidare kommer du att tillsammans med dina kollegor driva interna nätverk samt medverka i externa nätverk. Du ansvarar också för att hålla dig uppdaterad och omvärldsbevaka inom ditt specialistområde. Då vi är en geografiskt spridd organisation kan tjänsteresor förekomma.

Kvalifikationer

 • Relevant akademisk utbildning, företrädesvis inom HR
 • Flerårig arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Erfarenhet från en konsultativ och kvalificerad roll inom HR-området
 • Erfarenhet av att arbeta operativt med arbetsmiljöfrågor i en komplex organisation
 • Relevant kunskap om och tillämpning av lagstiftning kopplat till området arbetsmiljö, särskilt SAM och OSA
 • Erfarenhet av att ta fram metoder och verktyg som stöttar chefer och organisation inom arbetsmiljöfrågor
 • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av att hålla i utbildningar eller presentationer
 • Erfarenhet av att arbeta strategiskt med arbetsmiljöfrågor i en komplex organisation.
 • Erfarenhet av att utge stöd i frågor som rör arbetslivsinriktad rehabilitering
 • Erfarenhet av HR-arbete från statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet
 • Goda kunskaper i arbetsrätt

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är kommunikativ med förmåga att inspirera och skapa ett engagemang och intresse gentemot olika målgrupper. Andra beskriver dig som pedagogisk och lösningsfokuserad och har förmåga att uppnå resultat med hög kvalité. Du har lätt för att tänka i nya banor och att ta egna initiativ till förändring och utveckling.  Du ser dig själv som en lagspelare med hög integritet, du har lätt för att bygga relationer, samtidigt som du är du van vid att driva dina egna uppdrag.

Övrigt
Anställning: Tillsvidareanställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.
Arbetsort: Stockholm

För upplysning om befattningen kontakta:
Tjf chef Arbetsmiljöavdelningen, Petra Jäppinen, tel. (vxl): 08-070-855 71 49, mail: petra.jappinen@mil.se. Kommer at vara Julledig fram till den 10 januari 2022.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR Specialist, Carla Vidén, tel. 076-635 53 15

Fackliga representanter
SACO – Madeleine Bagge
SEKO – Åsa Kalrsson
Samtliga nås via växeln: 0505-45 10 00 

Välkommen med din ansökan senaste 2022-01-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 25 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 december 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-01-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan