Värnpliktskonsulent till Dalregementet

Om tjänsten

En spännande befattning för dig som vill vara med och bygga upp Dalregementet!

Dalregementet (I13) i Falun är nu återetablerat och under 2022 påbörjas grundutbildning av värnpliktiga. Dalregementets huvuduppdrag kommer att vara att sätta upp två lokalt rekryterade lätta skyttebataljoner och en militärbas. Regementets tillväxt kommer att ske successivt. Intill dess att regementet är utvecklat till full kapacitet, bland annat med nytt regementsområde, kommer verksamheten att präglas av kontinuerlig utveckling och förändring. Arbetsuppgifter och arbetssätt kommer till del förändras över tid för att anpassas till den växande organisationen och utveckling av verksamheten.

I rollen som Värnpliktskonsulent kommer du att arbeta på HR-avdelningen som är en del av Regementsstaben. Regementsstaben består av både militära och civila medarbetare och ansvarar för samordning, ledning och uppföljning av Dalregementets verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer i rollen som värnpliktskonsulent att arbeta med stöd till den värnpliktige som genomför grundutbildning kopplat till rättigheter, skyldigheter och förmåner. En stor del av arbetet som värnpliktskonsulent görs i nära samarbete med soldathem, pastor, försvarshälsan och värnpliktshandläggare, samt med utbildningsbefäl.

Tillsammans arbetar ni kring stöd för de värnpliktiga med hälsofrämjande arbete samt med insatser för att förebygga ohälsa.

Du kommer att genomföra utbildnings- och informationsinsatser i försäkrings- samhälls-, regions- och personrelaterade frågor. Vidare kommer du att stödja de värnpliktiga i rehabiliteringsprocesser samt ingå i en krisstödsgrupp.


Kvalifikationer

- Utbildad socionom eller motsvarande utbildningsbakgrund som arbetsgivaren finner likvärdig

- Minst tre års dokumenterad väl vitsordad relevant och aktuell arbetslivserfarenhet

- B-körkort


Meriterande

- Genomförd grundutbildning (GU) med värnplikt eller godkänd grundläggande militär utbildning (GMU) på minst tre månader inom Försvarsmakten

- Erfarenhet av att arbeta med unga människor

- Erfarenhet av konsultativt arbete

- God pedagogisk förmåga samt erfarenhet av att utbilda

- Erfarenhet av krishantering 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är självständig och trygg i dig själv. Du fungerar bra i grupp och har god samarbetsförmåga. Du är strukturerad, engagerad och tar ansvar.  Du har förmågan att bygga och bibehålla förtroendefulla relationer.

För att trivas i tjänsten ska du ha lätt för att möta människor och ha ett kurativt förhållningssätt. Dessutom ska du känna dig bekväm med att tala inför och leda grupper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

 • Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
 • Individuell lönesättning tillämpas
 • Befattningen är civil
 • Arbetsort: Falun
 • Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta: Andreas Sjöberg, HR chef Dalregementet.

Mobilnummer: 070-790 24 56

e-post adress: andreas.sjoberg@mil.se


Fackliga företrädare:

OFR/O                                                                         Stefan Morin

OFR/S                                                                          Kenneth Hartikainen

SACO                                                                            Johan Gillemyr

SEKO                                                                            Thomas Klasson

Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-14. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Dalregementet är ett av Försvarsmaktens nygamla förband med anor från 1624. Dalregementet återetableras från 2021 efter beslut av riksdagen. Vår verksamhet finns i Falun och vi kommer bidra med utbildning av soldater som bygger framtidens infanteriförband/Armé.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 december 2021
 • Plats: Falun, Dalarnas län, Sverige
 • Förband: Dalregementet - I 13
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-02-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan