Besiktningstekniker

Om tjänsten

Har du några års erfarenhet som besiktningstekniker eller fordonsmekaniker? Har du ett genuint intresse och dokumenterad fordonskunskap? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!

Vad kan vi erbjuda?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas.

Enheten

Besiktningsenheten är en enhet inom Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) som utför trafikvärdighetskontroller och statsubedömningar på Försvarsmaktens markmateriel, flygbasmateriel och levererar tekniskt dsystemstöd.

Besiktningsenheten har ca 80 medarbetare och bedriver verksamhet i hela landet.

Arbetsuppgifter

Arbetet består huvudsakligen av att utföra trafikvärdighetskontroller och statusbedömning (grundtillsyn) på Försvarsmaktens fordon, för att därmed bidra till att säkerhetsställa hög kvalitet och en god arbetsmiljö. Arbetet sker främst på våra fasta kontrollstationer men även på andra orter och platser såväl nationellt som internationellt där Försvarsmakten bedriver sin verksamhet.

Kvalifikationer

 • Lägst 2-årig fordonsteknisk utbildning, annan teknisk utbildning eller kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Några års arbetslivserfarenhet företrädesvis som besiktningstekniker eller fordonsmekaniker
 • Kunskaper i MS Officepaket exempelvis Excel och Word
 • Lägst körkortsbehörighet C
 • Uttrycker obehindrat på svenska i tal och skrift

Meriterande

 • Bilprovningens grundutbildning för besiktningstekniker med tilläggsutbildning tunga fordon
 • Försvarsmaktens mekanikerutbildning
 • Högre körkortsbehörighet än C
 • Kunskap och erfarenhet av arbete med ststausbedömning på fordon
 • Kunskap och arbete av arbete i stödsystem som SAP
 • genomförs värnpliktsutbildning

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi säker en driven, noggrann, strukturerad, ansvarstagande och kvalitetsmedveten person. Du har ett starkt engagemang, är självständig, serviceinriktad, prestigelös och har initiavtivförmåga. Samarbete är för dig naturligt. Arbetsflödet kan variera så det är viktigt att du kan hantera flera olika projekt parallellt. Är du nyfiken och flexibel i ditt sätt och klarar av att arbeta i en föränderlig miljö är du personen vi söker.

Övrigt

Arbetet medför krav på resor i tjänsten, både inrikes och utrikes.

Tjänsten är en civil befattning, heltid och tillsvidare som inleds med 6 månaders provanställning. I anställningen ingår internationell arbetsskyldighet.

Arbetsort; Berga, Haningen kommun.

I din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten.

Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmars fysiskt träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning av kostnad för läkarbesök och läkemedel, upp till sju veckors semester per år och generösa arbetstidsavtal.

Vid frågor kring tjänsten?

Kontakta avdelningschef Joacim Wettermark, 072 972 37 85

 

Fackliga representanter

SACO; Nermina Dzanic 

OFR-S; Roland Kramer

SEKO; Håkan Engblom

OFR-O; Anders Norén

Du når dem via växeln 035 - 266 20 00

Sista ansökningsdag är 2022-01-31

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 december 2021
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan