Miljösamordnare till Umeå Garnison med placering vid Totalförsvarets Skyddscentrum

Om tjänsten

Tjänsten innebär att vara Umeå garnisons specialistkompetens och samordna arbetet inom miljö- och hälsoskyddsområdet. I anställningen ingår tjänsteresor med övernattningar. Arbetet bedrivs ibland även på kvällar och helger.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Leda det lokala miljöarbetet och kontrollera att verksamheten bedrivs i enlighet med Försvarsmaktens miljöpolicy och övriga styrande dokument inom området.
 • Ansvara för aktuellthållande och uppföljning av tillstånd och anmälningspliktig verksamhet inom miljöområdet.
 • Stödja chefer med beslutsunderlag, planering och genomförande av övningar samt utbildningar inom miljöområdet.
 • Bevaka miljöaspekterna vid infrastrukturella förändringar och handlägga fysisk planering samt Försvarsmaktens riksintresse
 • Arbeta förebyggande med miljö- och hållbarhetsfrågor och stödja i centralt arbete med Agenda 2030 samt miljökvalitetsmål utifrån Försvarsmaktens centrala bestämmelser.

 

Kvalifikationer

 • Vi söker dig med utbildning på högskolenivå inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdig.
 • Praktisk erfarenhet i rollen som miljöhandläggare eller från motsvarande kvalificerat miljöarbete.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • God datorvana i Officepaketet och SharePoint baserade system
 • God administrativ förmåga
 • Körkort B

 

Meriterande kvalifikationer

 • Kunskaper om försvarssektorns verksamhet och miljöarbete.
 • Erfarenhet av arbete med miljöledningssystem.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är självgående, strukturerad med fokus på att stödja verksamheten. Du är en lagspelare som arbetar bra såväl på egen hand som i grupp. Du har det engagemang som krävs för att sprida och utveckla miljö- och hållbarhetsarbetet. Du är tydlig, noggrann och systematisk. Du skall ha god pedagogisk förmåga då det handlar om att utbilda och informera personalgrupper inom alla olika nivåer, från soldater till förbandsledning. Du är som person energisk, kreativ, kommunikativ, omdömesgill och trivs med att skapa nya kontakter. Du skall med väl avvägda sammanfattningar kunna vägleda chefen i dennes beslutsfattande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Tillträde 2022-04-01 eller enligt överenskommelse.

Provanställning 6 månader tillämpas vid nyanställning. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Du kommer att kombattant utbildas.

Upplysningar om tjänsten lämnas av
Marita Wikner, miljösamordnare planeringsavdelningen, G5
Tel:  070-59 75 005
e-post: marita.wikner@mil.se

Martin Risberg, chef planeringsavdelningen, G5

Tel 070-322 64 69 (Nås från måndag 2021-01-09)

e-post: martin.risberg@mil.se

 

Facklig företrädare

SACO

Peter Nilsson

Tel: 070-340 01 88 (Nås från måndag 2021-01-09)

e-post: peter.r.nilsson@mil.se

 

Din intresseanmälan

Välkommen med din intresseanmälan senast 2022-01-31 via Lediga jobb på Forsvarsmakten.se

Din intresseanmälan skall innehålla CV samt ett personligt brev där vi vill att Du motiverar varför Du är lämpad för denna befattning.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 januari 2022
 • Plats: Umeå, Västerbottens län, Sverige
 • Förband: Totalförsvarets skyddscentrum – SkyddC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan