Swedec söker hundgruppchef till Avancerad sökpluton

Om tjänsten

Om enheten

EOD- och sökkompaniet organiserar Arméns ammunitionsröjningsplutoner (EOD) samt avancerad sökpluton (ASÖK), och är en del av Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum, Swedec. Kompaniet genomför regelbundet insatser i tillfälligt sammansatta enheter och ofta i samverkan med andra förband. Internationella insatser är en del av kompaniets normala verksamhet.

Avancerad sökpluton är specialiserad på att lösa olika typer av högrisksök i alla typer av miljöer. De avancerade sökgrupperna och explosivämnessökande hundekipage utgör grunden, men nära samarbete med andra enheter är en naturlig del vid lösandet av uppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som specialistofficer vid plutonen kan du utbildas och arbeta som gruppchef vid avancerad sökgrupp, hundgrupp eller avancerad sökledare. Gemensamt för befattningarna är att det ställs höga krav på flexibilitet, uthållighet och personlig integritet.

Efter genomförd utbildning kan du nyttjas för uppgifter såväl nationellt som internationellt. Arbetet innebär även att du bidrar vid utbildning av andra enheter inom ditt specialområde.

Tjänsten är en specialistofficersbefattning (OR6/7)

Kvalifikationer:

 • Specialistofficersexamen
 • B-körkort
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande:

 • C-körkort
 • Militärt förarbevis
 • Genomförd internationell insats 

Personliga egenskaper:

Förmåga att kunna arbeta självständigt och strukturerat är ett krav utifrån de uppgifter kompaniet och plutonen löser. Flexibilitet samt en god analytisk och problemlösande förmåga är önskvärda egenskaper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Arbetsort: Eksjö
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen, kontakta kompanichef EOD- och sökkompaniet Sven Johansson, 076-649 21 83. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-generalist Maria Bydén, 073-710 70 89.

Fackliga företrädare nås via växel: 0381-180 00

OFRO: Johan Lönnefelt
SACO: Marie-Louise Johansson
OFR/S (Försvarsförbundet): Pär Carlsson
SEKO: Helena Skoglund

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-01. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum – Swedec är Sveriges kompetenscentrum för nationella och internationella uppgifter inom ammunitions- och minröjning. Vårt huvudsakliga uppdrag är att verka inom totalförsvaret, med fokus på utbildning, utveckling och underrättelser. Läs mer om Swedec här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 december 2021
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum – Swedec
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-02-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan