Handläggare till Resursproduktionsenheten på Högkvarteret

Om tjänsten

Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga och dessutom utvecklas på ett personligt plan? Är du intresserad av stabsarbete och har erfarenhet av samordning och koordinering samt samverkan med externa aktörer? I så fall ska du söka tjänsten hos oss på Resursproduktionsenheten i Försvarsmaktens högkvarter!

Om enheten
Du kommer att ingå i Resursproduktionsenhetens (RPE) Samordningsavdelning på central nivå i Försvarsmakten. Enheten har ca 200 medarbetare inom många kompetensområden. RPE ansvarar för att leda, planera och följa upp verksamheten i syfte att samordna Försvarsmaktens resursproduktion. Verksamheten omfattar bland annat materiel-, logistik-, infrastruktur- och det kommersiella området avseende anskaffning, vidmakthållandet och avveckling. Utöver löpande verksamhet är en viktig del i vårt arbete att utveckla verksamheten i takt med Försvarsmaktens tillväxt och med målet att Resursproduktionsenheten ska verka effektivt mot beslutade mål. Samordningsavdelningen stödjer chefen för RPE och ansvarar för samordning av enhetens verksamhet och utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utöver traditionellt stabsarbete som omfattar planering, beredning och uppföljning av ärenden, kommer din roll att innebära ett självständigt ansvar inom egna ansvarsområden.

Du ska utgöra stöd till chefen Resursproduktionsenheten i den centrala planerings- och uppföljningsprocessen (CPU) och inom försvarsplanering (FP). Vidare utgör du även stöd till respektive avdelningschef inom Resursproduktionsenheten. Utöver stabsarbete som omfattar planering, beredning och uppföljning inom CPU och FP kommer din roll att innebära ett självständigt ansvar inom egna ansvarsområden. Rollen innebär arbete i parallella områden där du omväxlande leder, stödjer eller samordnar med enhetsövergripande operativt perspektiv och samarbete för att utveckla Resursproduktionsenhetens verksamhet.

Övergripande huvudsakliga arbetsuppgifter
-Stabsarbete
-Leder, samordnar och koordinerar enhetsövergripande uppgifter
-Eget ansvar inom tilldelade arbetsuppgifter och projekt
-Deltar i och svarar som sammanhållande för vissa av enhetens processrelaterade arbetsuppgifter
-Aktivt deltar i arbetet med utveckling av resursproduktionsenhetens verksamhet

Kvalifikationer
• Yrkesofficer på nivå OR 8 eller motsvarande
• Erfarenhet av Försvarsmaktens planerings-, genomförande- eller uppföljningsprocess
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Grundläggande förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska
• God förmåga att hantera Office programvaror

Meriterande
• Tidigare befattning i stabsfunktion i Försvarsmakten, erfarenheter från Högkvarteret och/eller försvarsgren/stridskraft, annan myndighet eller offentlig sektor
• Erfarenhet av Försvarsmaktens centrala planeringsprocess och/eller försvarsplanering
• Utbildning och eller erfarenhet som projektledare
• Erfarenhet av arbete inom annan myndighet eller offentlig verksamhet som rekryteringsansvarig bedömer likvärdig

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en god insikt och förståelse för myndighets och större organisationsstruktur samt har förmåga att tydliggöra målsättningar som ska omsättas i planer och genomföras i verksamheten. Du kan sätta uppgifter i ett större och övergripande sammanhang och är i hög grad självgående där du trivs med att ta egna initiativ i ditt arbete. Vidare är du flexibel och prestigelös och trivs med att arbeta i ett högt tempo eftersom arbetet präglas av att anpassa och prioritera arbetsuppgifter i en omväxlande vardag med parallella uppgifter. Du trivs med att samverka och samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikationsförmåga med personlig integritet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsort: Placering på Högkvarteret i Stockholm
Anställningsform: Tidsbegränsad till 2022-12-31
Tillträde snarast efter överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Vid frågor om befattningen är du välkommen att kontakta Karin Franzén, sektionschef, tel: 070-388 25 38.

Fackliga företrädare
OFR/O Arne Nilsson
SACO Camilla Robertsson
Försvarsförbundet, OFR/S Kjell Tetzlaff
SEKO Liselotte Larsson
Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-24. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 23 december 2021
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-01-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan