Logistikchef (OF 3) till Rikshemvärnschefens stab

Om tjänsten

Militärregioner med territoriella förband och hemvärnsförband står inför en spännande utveckling med tillförsel av ny materiel och utveckling av förmågor. Som logistikchef erbjuds du att vara en viktig del i detta. Utveckling av logistiken sker både inom Militärregionen, de territoriella förbanden och hemvärnsförbanden och du blir chef över denna funktion. Rikshemvärnsstaben är en avdelning om 23 personer och du arbetar i en sektion om sex personer som jobbar i nära samarbete med varandra för att utveckla Stridskraften Hemvärnet. Du kommer att bidra med dina kunskaper till både sektionen, avdelningen och Stridskraften.

Om enheten
Rikshemvärnschefen ansvarar för att utveckla och vidmakthålla militärregioner med territoriella förband och hemvärnsförband samt Hemvärnets stridsskola. Högkvarterets Produktionsledning planerar, leder och följer upp verksamheten vid Försvarsmaktens förband, utom Högkvarteret. Uppgiften omfattar uppbyggnad av förmågor och kompetenser för beredskap samt forskning och utveckling. I Högkvarterets Produktionsledning ingår Rikshemvärnschefen med stab (Rikshemvärnsavdelningen).

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som logistikchef inom Stridskraften Hemvärnet leder du utarbetandet av beslutsunderlag till Rikshemvärnschefen samt till Resursproduktionsenheten vid Produktionsledningen. Du deltar i utvecklingsarbetet av produktionsledningen av logistiken inom stridskraften med ett tydligt fokus på att utveckla krigsförbanden.

Som medarbetare i Rikshemvärnsstaben skall du även medverka i uppföljning och förbandsbesök vid förbanden. Resor såväl som helgarbete förekommer i arbetet om än i begränsad omfattning och med god framförhållning.

Kvalifikationer

 • Officersexamen
 • Några års erfarenhet av arbete inom funktionen logistik
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-Körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i högre stabsnivå (Regional stab eller Högkvarteret) med kunskap om Försvarsmaktens övergripande processer

Personliga egenskaper
Som medarbetare hos Rikshemvärnschefen kommer du att vara ett föredöme och en aktiv företrädare för Försvarsmaktens värdegrund. För att lyckas i rollen som logistikchef drivs du av att samarbeta med andra och har ett lösningsorienterat och kommunikativt förhållningssätt samt vill nå resultat. Vi värdesätter att du har en hög integritet. Du har ett gott omdöme och trivs med att arbeta självständigt och drivande i tillfälligt sammansatta grupper. Du gillar att skapa och behålla nya kontakter. Vidare har du förmåga att se samband, tänka analytiskt och strukturerat samt även hitta  praktiska lösningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning om du inte är anställd hos Försvarsmakten
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Vid avdelningen tjänstgör i huvudsak manlig personal varför vi välkomnar kvinnliga sökande

Upplysningar om befattningen
Chef Krigsförbandssektionen överstelöjtnant Jan-Åke Andersson, 070-673 50 11
Avdelningschef, överste Roger Nilsson, 072-388 07 64

Information om rekryteringsprocessen
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Marie Nilsson, HR-specialist, tel: 076-635 53 25

Fackliga företrädare
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00
SEKO Thomas Klasson telefon 08-584 540 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-01-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 december 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan