HR-GENERALIST TILL FÖRSVARSMAKTENS HR CENTRUM

Om tjänsten

Om tjänsten
Vill du vara med och göra Försvarsmakten till Sveriges bästa arbetsgivare och bidra till starkare försvar?

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där du får möjlighet att arbeta brett med HR-stöd till chefer i en spännande miljö. Förbandet Försvarsmaktens HR centrum (FM HRC) är Försvarsmaktens centrala stöd inom HR. Du kommer ingå i FM HRC:s egen HR-funktion vars främsta uppgift är att stödja det egna förbandets ledning med strategisk och operativ personaltjänst. Din roll som HR-generalist ingår i stabens HR- och arbetsmiljöavdelning där du genom ett konsultativt förhållningssätt ger stöd i HR-frågor till verksamhetens chefer. Avdelningen består av tre HR-generalister, en arbetsmiljöspecialist och leds av förbandets HR-chef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR-generalist är du tillsammans med dina närmsta kollegor en kontakt i HR-relaterade ärenden mot förbandets enheter. Du ger ett konsultativt och verksamhetsnära stöd till chefer och bidrar till att riktlinjer, avtal och lagar följs. Du kommer ha vissa operativa och administrativa uppgifter som att ta fram personalrapporter, bereda samverkansunderlag och hålla i utbildning. Det ingår även strategiskt arbete som att delta i och leda HR-relaterade projekt. Arbetsområden inom HR som förekommer är bland annat kompetensförsörjning, arbetsrätt, lönebildning, rehabilitering och rekrytering. Som medarbetare inom Försvarsmaktens HR-centrum har du ett ansvar att stå bakom vår värdegrund och att ständigt vidareutveckla en effektiv verksamhet som arbetar förebyggande och stödjer Försvarsmaktens kärnverksamhet. 

Kvalifikationer
·       Akademisk examen på minst kandidatnivå inom personalområdet, eller annan utbildning
        som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
·       Flera års aktuell och relevant erfarenhet av brett HR-arbete där du arbetet med stöd till
        chefer. Bland annat arbetsuppgifter inom arbetsrätt, rehabilitering, rekrytering,
        arbetsmiljö, lönerevision, avtalstolkning, samtalsmetodik, utbildning,
        personaladministration.
·       Goda kunskaper i Officepaketet.
·       God förmåga att på ett pedagogiskt sätt utrycka dig i tal och skrift.

Meriterande
·       Erfarenhet från HR-arbete i statlig myndighet och att tolka de statliga kollektivavtalen.
·       Erfarenhet av att ha arbetet i SAP.
·       Erfarenhet av att arbeta i ärendehanterings/diariesystem
·       Erfarenhet av arbete eller annan tjänstgöring i Försvarsmakten.

Personliga egenskaper
Du har lätt att bygga goda relationer där du får förtroende. En förutsättning för att lyckas i rollen är att din samarbetsvilja är stor för att nå gemensamma mål. Du arbetar systematiskt, verkställer planer och uppnår goda resultat. Du har ett coachande förhållningssätt och besitter hög integritet och personlig mognad. Du kan på ett självständigt sätt planera, prioritera och hantera flera arbetsuppgifter löpande. Vidare är du ansvarsfull, noggrann, resultatorienterad och kommunikativ. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt 
Anställningen är tillsvidare anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Placeringen är i Stockholm. Tillträde efter överenskommelse, men vi ser gärna så snart som möjligt. 

Upplysningar om befattningen
HR-chef Catrine Björn, tel. 072-569 94 84.

Fackliga företrädare
SACO; Camilla Robertsson, SEKO;  Åsa Karlsson, OFRS; Kjell Tetzlaff och OFRO; Arne Nilsson. Samtliga fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel
08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-01-30. Din ansökan bör innehålla CV och ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill gärna vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 25 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 december 2021
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-01-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan