Systemingenjör konfigurationsledning vid TVK Ledsyst

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Skulle du känna dig stolt över att tillhöra en enhet som spelar en avgörande roll när det gäller att stärka Sveriges försvar? Är du driven, målmedveten och vill vara med på en spännande utvecklingsresa? Det kan vara dig vi söker.

Försvarsmaktens Teknik- och Vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) har fått utökade uppgifter och behöver därför stärka organisationen med en Systemingenjör konfigurationsledning inom ledningssystemområdet.

Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för, fria träningskläder och samt startavgifter till ett antal olika tävlingar och andra större gemensamma evenemang t.ex. blodomloppet.
 • En bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Om enheten

TVK Ledsyst har sin huvudverksamhet förlagd på Ledningsregementet i Enköping och funktionsleds av Försvarsmaktens Högkvarter. Enhetens uppgift är att utöva tekniskt ansvar för Försvarsmaktens ledningsstödsystem. Ansvaret skall utövas under såväl krig som kris och fred. Detta innebär att du blir krigsplacerad och får kombattantstatus med tjänstgöringsplikt.

Om tjänsten

Som Systemingenjör konfigurationsledning kommer du att ha ett ansvar  för att de produkter som ingår i ansvarsområdet konfigurationsleds på ett sammanhållet och likartat sätt.

Det innebär att utarbeta interna rutiner, styrningar och bestämmelser för konfigurationsledning så att enhetens produktansvariga i sin tur kan fastställa och konfigurationsleda godkända baskonfigurationer av aktuella tekniska system. Uppgiften omfattar även den teknisk information (materielpublikationer/tekniska order) som reglerar planeringstyrning, genomförande och uppföljning av de tekniska systemens konfiguration, drift, underhåll, modifiering, övervakning samt redovisning och försörjning i ett livscykelperspektiv.

Vår ambition är att ge dig rätt förutsättningar för att lyckas i rollen och därför kommer du att få genomgå ett antal internutbildningar inom bl.a. Försvarsmaktens modell för produktförvaltning och konfigurationsledning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du utövar under sektionschefen enhetens konfigurationsledning. Verksamheten skall bl.a. säkerställa att förändringar i vidmakthållna produkter och tekniska system inte påverkar system- eller informationssäkerheten negativt.

Detta görs bland annat genom att du ansvarar för att:

 • På enhetsnivå utarbeta konfigurationsstyrande dokument och planer
 • Utarbeta interna styrningar avseende konfigurationsledning samt genomföra uppföljning så att verksamheten genomförs på ett likartat och sammanhållet sätt.
 • Säkerställa att ändringshantering genomförs ett ensat sätt inom enhetens ansvarsområden
 • Stödja produktansvariga roller med att granska dokumentation samt vid behov rekommendera åtgärder för att säkerställa en kvalitativ konfigurationsstyrning
 • Vid behov delta vid teknisk chef ledningssystem CCB vid HKV PROD
 • Utarbeta statusrapporter avseende konfigurationsledningsläge (aktualitet/riktighet/uppdateringsbehov)
 • Utbilda enhetens personal avseende konfigurationsledning inom utdelat ansvarsområde

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
 • Relevant erfarenhet av konfigurationsledning gärna i en myndighet eller större organisation
 • B-körkort

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet eller kunskap inom ett eller flera av följande områden:

 • Processorienterat arbetssätt
 • Arbete inom Försvarsmakten, Försvarets Materielverk eller Försvarsindustrin
 • Lednings- och informationssystemområdet
 • Goda kunskaper i Microsoft Office
 • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska såväl som engelska
 • IT-system för Configuration Management (CM)

Personliga egenskaper

Du beskriver dig själv som en trygg och målmedveten person med väl utvecklad social förmåga och som drivs av att skapa förutsättningar för verksamheten att nå ställda mål. Du är självgående med förmåga att ta egna initiativ samt har en god analytisk förmåga. Du är engagerad och utvecklingsorienterad med fallenhet för struktur, ordning och god planering samt har lätt för att prioritera. Du tar ansvar och har lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv. Vidare är samarbetsförmåga en stark sida hos dig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders inledande provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Enköping. Resor förekommer i tjänsten.

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

 Upplysningar om befattningen

Avdelningschef Kent Jacobsson, tel. 070-3011223 eller sektionschef Christer Lind-Val, tel. 070-5359030.

Information om rekryteringsprocessen

Personalgeneralist Angelina Lindgren, 073-853 82 62.

Fackliga företrädare

 • SACO-S – Carl Johan Pettersson.
 • SEKO – Christian Hedberg.
 • OFR/S – Clarence Arnstedt.
 • OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson.

Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00.

Sista ansökningsdag 

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-04. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Om du går vidare i anställningsprocessen ska vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 januari 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-02-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan