Systemingenjör kvalité vid TVK Ledsyst

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Skulle du känna dig stolt över att tillhöra en enhet som spelar en avgörande roll när det gäller att stärka Sveriges försvar? Är du driven, målmedveten och vill vara med på en spännande utvecklingsresa? Det kan vara dig vi söker.

Försvarsmaktens Teknik- och Vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) har fått utökade uppgifter och behöver därför stärka organisationen med en systemingenjör Kvalité inom ledningssystemområdet.

Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för, fria träningskläder och samt startavgifter till ett antal olika tävlingar och andra större gemensamma evenemang t.ex. blodomloppet.
 • En bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Om enheten

TVK Ledsyst har sin huvudverksamhet förlagd på Ledningsregementet i Enköping och funktionsleds av Försvarsmaktens Högkvarter. Enhetens uppgift är att utöva tekniskt ansvar för Försvarsmaktens ledningsstödsystem. Ansvaret skall utövas under såväl krig som kris och fred. Detta innebär att du blir krigsplacerad och får kombattantstatus med tjänstgöringsplikt.

Om tjänsten

Som Systemingenjör kommer du att ha ett ansvar för att de styrningar avseende kvalitet för de produkter som ingår i ledningssystemområdet vidmakthålls och underhålls på ett sammanhållet och likartat sätt.

Det innebär att, ur ett kvalitetsperspektiv, ta fram övergripande processer och rutiner och bestämmelser som reglerar planeringstyrning, genomförande och uppföljning av de tekniska systemens konfiguration, drift, underhåll, modifiering, övervakning samt redovisning och försörjning. Stöder i arbetet med kravställning, granskningar revisioner.

Som Systemingenjör stödjer du Materielsystemledare, Tekniska Produktföreträdare och Tekniksystemledare  inom TVK Ledsyst i olika ärenden kopplat till Kvalitetsområdet.

Vår ambition är att ge dig rätt förutsättningar för att lyckas i rollen och därför kommer du att få genomgå en internutbildning inom bl.a. Försvarsmaktens modell för produktförvaltning och konfigurationsledning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Systemingenjör skall du ta fram styrande dokument, förvalta processer, rutiner och planer gällande kvalitet inom ledningssystemområdet, och genomföra uppföljning av desamma. Stödja Materielsystemledare med att

säkerställa att produkter inte påverkar system- eller informationssäkerheten negativt och eftersträva en rationell samordning av åtgärder som rör kvalitetsverksamheten med syfte att säkerställa hög tillgänglighet och kostnadseffektivitet.

Detta görs bland annat genom att du ansvarar för att:

 • Ta fram övergripande styrande dokument och planer inom Kvalitetsområdet för att möta krav på tillgänglighet, effektivitet och kostnad.
 • Stödja Teknisk chef Ledningssystem vid HKV i beredningar avseende produkt/produktionskvalitet
 • Kvalitetsverksamheten genomförs på ett ensat sätt inom hela ledningssystemområdet.
 • Utvärdera, anpassa och utveckla modeller, metodik och verktyg för kvalitetsstyrning
 • Sammanhålla arbetet med avvikelsehantering inom enheten
 • Granska dokument kopplat till Kvalitetsfrågor
 • Utbilda inom ansvarsområdet

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
 • Relevant erfarenhet av konfigurationsledning gärna i en myndighet eller större organisation
 • B-körkort

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet eller kunskap inom ett eller flera av följande områden:

 • Processorienterat arbetssätt
 • Arbete inom Försvarsmakten, Försvarets Materielverk eller Försvarsindustrin
 • Lednings- och informationssystemområdet
 • Goda kunskaper i Microsoft Office
 • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska såväl som engelska
 • Kunskap om kvalitetsstandarder som ISO9001/14001/17799, EN9100, NATO AQAP 2110.

Personliga egenskaper

Du beskriver dig själv som en trygg och målmedveten person med väl utvecklad social förmåga och som drivs av att skapa förutsättningar för verksamheten att nå ställda mål. Du är självgående med förmåga att ta egna initiativ samt har en god analytisk förmåga. Du är engagerad och utvecklingsorienterad med fallenhet för struktur, ordning och god planering samt har lätt för att prioritera. Du tar ansvar och har lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv. Vidare är samarbetsförmåga en stark sida hos dig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders inledande provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Enköping. Resor förekommer i tjänsten.

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

 Upplysningar om befattningen

Sektionschef Lars Johansson, tel. 072-3880856 eller kvalitetschef Jan Söderberg, tel.070-485 88 67.

Information om rekryteringsprocessen

Personalgeneralist Angelina Lindgren, 073-853 82 62.

Fackliga företrädare

 • SACO-S – Carl Johan Pettersson.
 • SEKO – Christian Hedberg.
 • OFR/S – Clarence Arnstedt.
 • OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson.

Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00.

Sista ansökningsdag 

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-04. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Om du går vidare i anställningsprocessen ska vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 januari 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-02-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan