11. Militärpolisbataljon rekryterar militärpoliser - GSS/T

Om tjänsten

Är du polis och har du genomfört värnplikt/ grundutbildning? Vill ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?  
Nu rekryterar 11. militärpolisbataljonen tidvis tjänstgörande militärpoliser.

Om enheten
11. Militärpolisbataljonen är ett insatsförband vars huvuduppgift är att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Därutöver understödjer bataljonen andra förband vid genomförande av operationer. Detta genom exempelvis brottsutredningar, hantering av frihetsberövade personer, trafiktjänst, personskydd samt kriminalunderrättelsetjänst. Beslutsvägarna är korta och förbandet kan med kort varsel sättas in såväl nationellt som internationellt. Livgardet har bemanningsansvar för militärpolisbefattningar i utlandsstyrkan. Förbandet genomför regelbundet insatser nationellt såväl som internationellt. Läs mer här

Om tjänsten
Som militärpolis arbetar du nationellt men även internationellt i de insatser som bedrivs av Försvarsmakten. Mycket av arbetet på plutonen består av insatser och vidmakthållande av kunskaper, men det sker även löpande kompetensutveckling och vidareutbildning. Plutonen är ofta involverad i Försvarsmaktens större övningar och evenemang där militärpolisen arbetar både med ordnings- och säkerhetstjänst. En del av militärpolisarbetet består även i att bedriva olika typer av utredningar, till exempel säkerhets-, disciplin- och/eller brottsutredningar. Arbetet är i perioder extra belastande så du som söker skall ha en hög stresstålighet. Eftersom arbete tillsammans med våra tjänsthundar förekommer kräver det att du ej är allergisk mot hund, alternativt symptomfri vid medicinering. Läs mer om tjänsten som militärpolis här.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Efter anställningens snart kommer du att genomgå en kortare kompletterande utbildning. Som tidvis anställd kan du förvänta dig att bli inkallad några gånger per år för tjänstgöring inom ramen för vidmakthållande av kompetens, instruktörsstöd, övning, insats eller eventuell utlandstjänst. Slutligen förväntas du kunna arbeta i en operativ militärpolismiljö tillsammans med övrig tidvis anställd personal. Som militärpolis ska du vara beredd att tjänstgöra nationellt och internationellt i de insatsområden Försvarsmakten verkar i.

Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt/grundutbildning med godkänt resultat
 • Polisexamen
 • B-körkort
 • God fysisk förmåga;FM FysS kravtabell 3; Fälttest 12:00/12:45, Multitest 175p
 • Godkänd läkarundersökning
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Meriterande

 • Utbildad militärpolis
 • Erfarenhet från internationell insats inom FM eller annan myndighet.
 • Erfarenhet av militär och/eller annan statlig underrättelse- och/eller säkerhetstjänst
 • Militära förarbevis
 • Goda administrativa kunskaper och förmåga att uttrycka dig i skrift

Personliga egenskaper
11. militärpolisbataljonen löser komplexa uppgifter, ofta med väldigt varierande förutsättning, vilket ställer stora krav på hög initiativförmåga, stresshantering och vilja till ständig strävan efter egen utveckling. Tjänsten kräver att du har lätt för att arbeta i grupp, är strukturerad och serviceinriktad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställning på deltid enligt Försvarsmaktens avtal för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/T)
Anställningsform: Anställningen är en tidsbegränsad anställning (GSST) i 8 år med chans till förlängning i 4 år.. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning
Arbetsplats: Livgardet, Kungsängen
Tillträde: Enligt överenskommelse under 2022 (mellan v26 och v33)

Rekryteringsprocessen
Rekryteringsprocessen innefattar bland annat läkarundersökning, fystester och anställningsintervju.
Dessa genomförs under v213 på Livgardet. Boende på logement ordnas vid behov. Vi bjuder på mat i samband med tester.
Resa till och från Livgardet i samband med tester arrangeras och bekostas av sökande. 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Kontaktperson:
Har du frågor om rekryteringen kontakta:
Zarah Sjökvist, zarah.sjokvist@mil.se
Märk mailet med "Rekrytering GSST"

Mer information om tjänsten: 
LG-1MPskv@mil.se
Märk mailet med "Rekrytering GSST"

Fackliga företrädare:
OFR/S, Kenneth Hartikainen
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
OFR/O, Stefan Morin
Samtliga nås via växeln på 08 584 540 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-02-20. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev med nytaget foto på dig där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Vi ser gärna att du bifogar; kopia på gymnasiebetyg, kopia på värnpliktsbetyg eller GMU-betyg, övriga betyg, referenser.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 januari 2022
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-02-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan