Sjöstridsskolan söker kvartermästare till Marinstridsavdelningen

Om tjänsten

Sjöstridsskolan (SSS) lägger grunden till svensk marin förmåga. Fokus för SSS verksamhet är de marina förbandens förmåga till väpnad strid. Detta fokus ska utgöra dimensionerande krav för all utbildning, utveckling och förbandsträning vid SSS, och där det önskade slutläget är ökad tillgänglighet med samtränade marina krigsförband. Verksamheten omfattar utbildning inom grundläggande soldat-,sjömansutbildning, officersutbildning samt yrkes- och befattningsutbildning.

Vid Marinstidsavdelningen (MsA) bedrivs teoretisk och praktisk grundläggande utbildning för såväl sjömän (GSS) som blivande officerare (SOU/OP/SOFU) och därutöver nivåhöjande utbildning för officerare. Som kvartermästare ingår du i Drift- och utvecklingssektionen består av sju medarbetare. Arbetsplatsen är belägen inom Örlogsbasen i Karlskrona, i moderna lokaler med närhet till lektionssalar och simulatorer.

Sektionens huvudsakliga uppgifter är att verka för att utbildnings- och övningsverksamhet med utbildningsanläggningar och simulatorer i simulatorhus Af Chapman, vapenhall samt Torhamns skjutfält kan genomföras med så få tekniska avbrott som möjligt och på ett personsäkert sätt. Drift- och utvecklingssektionen leder avdelningens arbete i uppgifter rörande logistik och teknisk tjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kvartermästare är du logistikhandläggare och leder den årliga inventeringen vid MsA. Kvartermästaren är ett stöd till övriga sektioner i logistikfrågor. Du ansvarar för byggnadens larmsystem och tilldelning av behörigheter till skolan och dess lokaler.

Inför övningar som genomförs vid MsA (CJSE, VIKING m.fl.) ansvar du för kommendanturplaneringen och är i övrigt ett stöd till övriga sektioner vad gäller kommendanturfrågor. Du är nyckelansvarig samt kontaktperson mot Fortifikationsverket vad gäller skolans skötsel och underhåll.

Kvalifikationer
Genomförd och godkänd officersexamen, OR7
Erfarenhet av marin logistik
B-körkort

Meriterande kompetenser
Erfarenhet av PRIO
Erfarenhet av system Pacom Unison
Erfarenhet av FM egenkontrollprogram
Tidigare arbetat med säkerhetsfrågor inom FM
Tidigare erfarenhet av systemet LIFT
Erfarenhet inom den marina logistikprocessen

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en person som är strukturerad och noggrann. Du tycker om att arbeta i grupp, men kan även arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vidare ska du vara lösningsfokuserad och resultatorienterad i ditt arbetssätt. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare
uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla
människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är en militär tillsvidareanställning på 100% med 40 timmars arbetsvecka.
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
För upplysningar om tjänsten kontaktar du:
Sektionschef, Tobias Danielsson, 070-984 27 41
För upplysningar om rekryteringsprocessen kontaktar du:
HR-generalist Amanda Andersson, 070- 148 70 89

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
Officersförbundet, Urban Nyman
SACO-S, Anette Levander
SEKO, Jan-Anders Nilsson

Samtliga nås via FM växel 0455-85 000

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-12

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 januari 2022
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Sjöstridsskolan – SSS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-02-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan