Stf Avdelningschefer till 11. Militärpolisbataljon

Om tjänsten

11. militärpolisbataljon söker två ställföreträdande avdelningschefer till utbildningsavdelningen och militärpolisavdelningen. 

Om enheten
11. Militärpolisbataljonen är ett insatsförband med huvuduppgift att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Därutöver understödjer bataljonen andra förband vid genomförande av operationer. Detta genom exempelvis brottsutredningar, hantering av frihetsberövade personer, trafiktjänst, personskydd samt kriminalunderrättelsetjänst. Beslutsvägarna är korta och förbandet kan med kort varsel sättas in såväl nationellt som internationellt. Livgardet har bemanningsansvar för militärpolisbefattningar i utlandsstyrkan. Förbandet genomför regelbundet insatser nationellt såväl som internationellt. Läs mer här

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ställföreträdande avdelningschef stödjer du avdelningschefen men att leda och planera avdelningens verksamhet. Du är även beredd att överta ledningen vid chefens frånvaro.
Du bistår med kompetensutveckling av personal, utbildningar och övningar samt insatser på kort och medellång sikt. Eftersom bataljonen arbetar med tjänstehundar kräver tjänsten att du inte är allergisk mot hund (alternativt symptomfri vid medicinering).

Kvalifikationer
 • Officersutbildning
 • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet
 • Genomförd kaptensutbildning TakA eller motsvarande
 • Goda kunskaper att uttrycka sig på svenska i såväl tal som skrift
 • Körkort B

Meriterande
 • Arbete som militärpolis eller polis
 • Erfarenhet av arbete på högre stab 
 • Erfaren från internationella insatser 
 • Förarbevis – personterrängbil
 • Utbildad militärpolis

Personliga egenskaper
I rollen som stf avdelningschef bör du vara flexibel, trivas med ansvar och vara beredd att fatta beslut med kort varsel. Då uppgifterna varierar i karaktär behöver du ha en god förmåga att strukturera och fördela arbetsuppgifter, samt ha en god inlärningsförmåga. Som person är du självgående, drivande ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, provanställning på 6 månader om du ej är anställd i Försvarsmakten. 
Individuell lönesättning tillämpas
Tillträde; enligt överenskommelse
Arbetsort: Kungsängen, Uppland-Bro
Tjänstgöring, heltid främst dagtid. 
Resor, helgtjänstgöring samt insats– och övningsperioder förekommer.

Övrigt
Varmt välkommen men din ansökan senast 2022-02-13. 
Din ansökan bör innehålla CV och svar på urvalsfrågorna via ansökningsformuläret.
För frågor kontakta Zarah Sjökvist, zarah.sjokvist@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/S, Kenneth Hartikainen
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
OFR/O, Stefan Morin
Samtliga nås via växeln på 08 584 540 00.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 januari 2022
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-02-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan