Handläggare säkerhetstjänst Haninge garnison, Stockholms Amfibieregemente

Om tjänsten

Har du erfarenhet av att arbeta med signalskydd och säkerhetsskyddstjänst? Vi söker dig som vill arbeta som signalskyddsansvarig vid Amfibieregementet och Haninge garnison.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att administrera aktiva kort och kryptonycklar samt leda signalskyddstjänsten på förbandet genom att utbilda och ge instruktioner. 
Del av arbetsuppgifterna rör övrig säkerhetsskyddstjänst som informationssäkerhet, tillträdesbegränsning och säkerhetsprövning.
Denna tjänst ingår i en del av operationssektionen på Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) regementsstab som dessutom består av säkerhetschef, IT-säkerhetschef, säkerhetsofficer och säkerhetshandläggare.

Kvalifikationner

 • Godkänd utbildning till signalskyddschef i Försvarsmakten
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • Erfarenhet av säkerhetsskyddstjänst och sambandstjänst
 • God datorvana
 • B-körkort

Meriterande

Genomförda Signalskyddsutbildningar  såsom:

 • Signalskydd teori 1och 2
 • Systemoperatör MGL, MGM, MGSI, MGFI
 • Kortadministratör A och B
 • Nyckelansvarig myndighetshandläggare
 • Kryptonyckeladministratör IS US-nycklar
 • Aktiva kort och certifikat
 • Lokal nyckelproduktion

Personliga egenskaper
Vi tror att du är en analytisk person som kan identifiera ett problems olika beståndsdelar. Vi tror också att du har förmåga att förstå konsekvenser av olika lösningsförslag. Vi ser gärna en person med bra förmåga att arbeta i grupp. Du tar själv ansvar för såväl egna uppgifter som för det gemensamma resultatet.
Vi värderar din förmåga att samarbeta och skapa nätverk. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Slutligen ser vi att du delar och lever i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund. Du företräder Amfibieregementet i ditt dagliga arbete, men även övriga delar av marinen och Försvarsmakten.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, som inleds med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Berga
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad: Heltid 100%
Tjänsten är en civil befattning.

Upplysningar om tjänsten
Säkerhetschef Pontus Fjelkegård 010-8233021.

Fackliga företrädare, nås via vxl: 010-8233000
OFR/O, Simon Abrahamsson
SACO – Fredrik Wilson 
SEKO – Anders Rydberg 
OFR/S – Björn Engren

Sista ansöknningsdag 2022-01-27
Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen. Under 2023 kommer Amf 1 också få produktionsansvar för krigsförbandet 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 januari 2022
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Amfibieregementet – Amf 1
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-01-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan