Lärare HUMINT, OR 6-7

Om tjänsten

Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker en lärare HUMINT, OR 6-7.

Sökande enhet:

Befattningen är placerad vid Tolkskolans HUMINT-avdelning. Försvarets Tolkskola har till huvuduppgift att utbilda militärtolkar i allmänmilitära kunskaper, språk, samtals- och tolkningsteknik, samt att utbilda personal i militär personbaserad underrättelsetjänst (HUMINT). HUMINT-avdelningen bedriver metodutbildning i HUMINT, samt stöttar förbandens utbildningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som lärare vid HUMINT-avdelningen stödjer du Försvarsmakten med utbildning av personal inom HUMINT för såväl nationell som internationell verksamhet. Befattningen innebär bland annat att du planerar och genomför både lektioner och praktiska övningar.

Kvalifikationskrav:

 • Specialistofficersutbildning
 • God skriftlig och muntlig förmåga i svenska och engelska
 • B-körkort

Meriterande kvalifikationer:

 • Utbildning i HUMINT
 • Praktisk erfarenhet av arbete inom aktiv HUMINT
 • Praktisk erfarenhet inom underrättelsetjänst, nationellt eller internationellt
 • Erfarenhet av undervisning
 • Akademiska studier

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Förtroende är avgörande eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Det kommer också att ställas höga krav på god pedagogisk förmåga eftersom tjänsten till stor del går ut på att skapa varierande inlärningssituationer för eleverna. Både teoretiska och praktiska moment ingår i utbildningen.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och personlig lämplighet för befattningen.

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum/tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR 6-7

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Magnus Kristiansson, C HUMINT-avd, tel 018-19 63 26
Jeanette Borén, HR-chef, 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 81
Alternativt tel 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter


Välkommen med din ansökan senast 2022-02-13. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.  I din ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt lämna referenser.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 januari 2022
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-02-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan