Lärare i Underrättelsetjänst, OR 8

Om tjänsten

Till dig som är intresserad av att tjänstgöra inom underrättelse- och säkerhetsfunktionen i Försvarsmakten finns nu möjlighet att söka till Utbildningsenhetens underrättelseavdelning vid Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum.

Sökande enhet

Vid Utbildningsenheten genomförs utbildningar i, och utveckling av underrättelse- och säkerhetstjänst från stridsteknisk upp till och med operativ nivå. Enheten består av säkerhetsförbandsavdelningen, underrättelseavdelningen, säkerhetsavdelningen samt bildunderrättelseavdelningen.

Underrättelseavdelningen genomför i huvudsak utbildning och utveckling inom underrättelsetjänst för hela Försvarsmakten. Avdelningen har ett brett och inarbetat samarbete med förband och staber inom samtliga försvarsgrenar och funktioner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Initialt kommer du som individ, vid behov, genomföra grundläggande utbildningar inom underrättelse- och säkerhetstjänst för att därefter genomföra specifika utbildningar beroende på vilken inriktning du väljer. FMUndSäkC har ett brett och omfattande nätverk inom och utom Försvarsmakten där vi tillser att du efter godkänd genomförd grundutbildning inom underrättelse- och säkerhetstjänst bereds möjlighet att tjänstgöra vid förband, stab eller centrum. En del av verksamheten är att kontinuerligt utveckla egen personal genom vidareutbildning inom exempelvis inhämtningsmetodik och analys- samt bearbetningsverktyg. Genomförande av kurser är en naturlig del av verksamheten såväl som deltagande i övningar och utvecklingsprojekt. Samverkan sker med samtliga delar i Försvarsmakten såväl som med andra myndigheter.

På sikt kommer du kunna deltaga mer aktivt i utbildning och utveckling vid FMUndSäkC för att därefter fortsätta din karriär inom underrättelse- och/eller säkerhetstjänst inom Försvarsmakten eller vid annan myndighet.

Kvalifikationer

 • Du är utbildad specialistofficer (lägst HSOU alternativt NBO lägst major) eller taktisk officer (konvertering sker för taktisk officer vid placering som specoff)
 • Du har genomfört minst två års tjänstgöring vid krigsförband
 • Arbetsuppgifterna kräver att du har god verbal förmåga i svenska och engelska
 • Du är vid god vigör och uppnår Försvarsmaktens fysiska prestationskrav för internationell tjänstgöring

Meriterande

 • Tjänstgöring inom underrättelse- eller säkerhetstjänst
 • Mer än fem års tjänstgöring vid krigsförband
 • Erfarenhet av tjänstgöring vid brigad- , försvarsgrens-, eller operativ stab
 • Utlandstjänstgöring

Efterfrågade personliga egenskaper

Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande befattning med en hög grad av självständighet, initiativtagande och ansvarstagande. Ett förtroendeingivande arbetssätt är mycket viktigt eftersom du kommer ha ett eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Det kommer även att ställas krav på god pedagogisk och analytisk förmåga eftersom tjänsten till stor del innebär att skapa olika inlärningssituationer för olika elevgrupper. Du har god förmåga att samarbeta med andra och kan arbeta självständigt med komplexa uppgifter.

Vi förutsätter att du noggrant har tänkt igenom och övervägt varför du vill ta steget in i underrättelse- och säkerhetstjänst funktionen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR 8

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Örlogskapten Magnus Anderberg, chef underrättelseavdelningen, 018-19 64 12
Jeanette Borén, chef HR, 018-19 65 03

Fackliga representanter:
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 84
Alternativt 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-13 Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 januari 2022
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-02-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan