Stf Avdelningschef, OR8, till Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum

Om tjänsten

Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum (FMUndSäkC) är ett centrum för utveckling och utbildning inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes i Uppsala garnison. FMUndSäkC består av Stabsenhet, Funktionsutvecklingsenhet, Utbildningsenhet och Tolkskolan.

Vi söker nu en ställföreträdande Avdelningschef till Utbildningsenhetens Säkerhetsförbandsavdelning med placering i Halmstad.

Sökande enhet
Utbildningsenheten tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen. Säkerhetsförbandsavdelningen finns i Halmstad, övriga avdelningar i Uppsala.
Säkerhetsförbandsavdelningen bedriver utbildning inom säkerhetsförbandstjänst i huvudsak mot programbunden utbildning mot SO och OFF samt yrkes- och befattningsutbildningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen är din huvudsakliga uppgift att verka som ställföreträdande chef och arbetsgivarföreträdare vid Säkerhetsförbandsavdelningen. Du kommer bland annat att leda och fördela arbete och resurser mellan utbildningstäterna, ha marksäkerhetsansvar och arbetstidsplanera. Utöver detta kommer du att biträda avdelningschefen avseende ansvar för avdelningens personal, verksamhetsledning och ekonomi.

Kvalifikationer
Du har examen från högre specialistofficersutbildning (HSOU) alternativt är antagen till HSOU/ÖHSOU. Kvalificerad är även du som är NBO-officer (med examen från SU) eller taktisk officer nivå OF 3 (med examen från HOP), i dessa fall sker konvertering till förvaltare.
Vidare krävs att du har dokumenterat goda chefs- och ledaregenskaper samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. För befattningen krävs körkort B.

Även ansökningar med underskridande nivå (förvaltare/major) kommer att tas i beaktande.

Meriterande
Det är meriterande om du har genomfört utbildning vid FMUndSäkC. Även praktisk erfarenhet av säkerhetsförbandstjänst vid förband, tjänstgöring vid skola med erfarenhet av taktisk- och specialistofficersutbildning samt internationell tjänstgöring är meriterande.

Personliga egenskaper
Du har god förmåga till samarbete och samverkan såväl internt som externt och är en föregångsperson. Vi söker dig som har en stark vilja att utveckla dig själv och trivs med utveckling och utbildning av människor.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Befattningsnivå: OR 8
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Halmstad
Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse
Ej pälsdjursallergiker

Upplysningar om befattningen lämnas av
Lena Alfvén, C Säkerhetsförbandsavdelningen, tel 073-150 72 53
Jeanette Borén, HR-chef, tel 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 84
SACO-S FM Uppsala: Stephen Haughey, 018-19 65 52
Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-30. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 23 augusti 2022
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan