Soldater (GSS/K) till Roma kompani, 1813.Stridsvagnskompaniet på Gotland

Om tjänsten

Soldater (GSS/K) till Roma kompani, 1813.Stridsvagnskompaniet på Gotland

Försvarsmaktens huvuduppgift är att försvara Sverige mot ett väpnat angrepp. Försvarsmakten ska främja Sveriges säkerhet och hävda Sveriges territoriella integritet.

181.Pansarbataljonen är sedan 1 juli 2017 etablerade på Gotland. Bataljonens huvudsakliga fokus är markstrid. 181.Pbat består av ett pansarskyttekompani, ett lednings-, underhålls- och understödskompani och ett stridsvagnskompani. 181.Pansarbataljonen är del av Gotlands Regemente, P18. Roma kompani utbildar ett pansarskyttekompani som består av tre pansarskytteplutoner och en stab- och trosspluton. Vidare utbildar kompaniet en värnpliktig stridsvagnspluton och en värnpliktig stab- och trosspluton.

Vem är du?  

Du är ansvarsfull, har alltid service i åtanke och föredrar att arbeta utifrån mål och inte detaljstyrning. Du ser till att effektivt och strukturerat lösa problem för att kunna genomföra dina och förbandets uppgifter. Du har ambition att vilja fortsätta utvecklas i Försvarsmakten genom att i förlängningen läsa till officer och arbeta vidare med att utveckla stridsvagnsförmågan på Gotland.

Befattningsbeskrivning

Vi söker soldater till olika befattningar. Det finns formella krav för samtliga soldatbefattningar samt vissa specifika för enskilda tjänster. Viktiga personliga egenskaper är god fysisk prestationsförmåga, samarbetsförmåga och vinnartänkande.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Formella krav för samtliga tjänster

 • Svenskt medborgarskap
 • Godkänd registerkontroll
 • Genomförd och godkänd värnplikt, GU eller GMU
 • Godkända fysiska krav. Fälttest 13.30 och Multitest 175p. Vid testtillfället kommer Coopertest att genomföras.

Stridsvagnssoldater

Som stridsvagnssoldat ingår du i en stridsvagnsbesättning bestående av vagnchef, skytt, laddare och förare strv 122. Som GSS/K strv på P18 kommer du att vara med och utveckla stridsvagnsförmågan på Gotland.

Vi söker även bärgningssoldater till bgbv 120.

Formella krav

 • B-körkort.
 • Grundläggande vagnsutbildning strv 122.
 • Grundläggande vagnsutbildning bgbv 120 (för bärgningssoldater).

Frågor?

Fackliga representanter: OFR/O Karl-Johan Boberg (Karl-Johan.Boberg@Officersforbundet.se ) OFR/S Martin Sparr (martin.sparr@forsvarsforbundet.se ) SEKO Thomas Klasson (thomas.klasson@mil.se), SACO Marie Nygren,( marie.nygren@mil.se )

Anställningsstart: Preliminärt vecka 32. Tester och intervjuer maj/juni.

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.

Lön: Individuell lönesättning.

I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning samt bifogar CV och ansökningsbrev. Bifoga även militära betyg samt intyg för genomförda utbildningar.

Urval sker löpande, skicka in din ansökan redan idag!

AgV GSS/K 8+4 år

Tjänstgöringsort: Tofta/Gotland. Del av arbetet kommer att utföras på annan ort.

Övrigt

Har du frågor om befattningarna, hör av dig till HR på P18-181pbat-S1@mil.se .

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Gotlands regemente återupprättades den 1 januari 2018 för att stärka Försvarsmaktens närvaro på den strategiskt viktiga ön. Sedan 2020 utbildas återigen värnpliktiga på P 18 och förbandet kommer stegvis att tillföras fler förmågor under perioden fram till 2030.
Läs gärna mer på www.forsvarsmakten.se/p18

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 maj 2022
 • Plats: Gotland, Gotlands län, Sverige
 • Förband: Gotland regemente - P18
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-05-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan