Chef funktionsavdelning metod vid Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum

Om tjänsten

Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum (FMUndSäkC) är ett centrum för utveckling och utbildning inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes i Uppsala garnison. FMUndSäkC består av Stabsenhet, Funktionsutvecklingsenhet, Utbildningsenhet och Tolkskolan.

Vi söker nu en Avdelningschef (OF 3) till Funktionsenhetens Funktionsavdelning metod.   

Sökande enhet
Funktionsenheten ansvarar under C FMUndSäkC för utveckling och samordning av underrättelse- och säkerhetstjänst från förbandsnivå till och med operativ nivå . Funktionsenheten ansvarar även för processledning av erfarenhets- och evalueringsarbete inom underrättelse- och säkerhetstjänsten samma nivå. Funktionsenheten stödjer Utbildningsenheten och Tolkskolan med underlag avseende utveckling av utbildningsverksamheten. Vidare ansvar Funktionseneheten, på uppdrag av C Must, för uppföljning av underrättelsetjänsten vid förband utanför HKV samt framtagande av publikationer inom verksamhetsområdet. Funktionsenheten består av metod- samt en förbandsavdelning.
Funktionsenheten bedriver egna övningar samt stödjer planering, genomförande och utvärdering av flera av Försvarsmaktens övriga övningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen är din huvudsakliga uppgifter att verka som chef och arbetsgivarföreträdare vid Funktionsavdelning metod. Du kommer att ansvara för avdelningens personal, verksamhetsledning och ekonomi, där samordning för egen avdelnings resurser gentemot tilldelade uppgifter utgör en viktig del av arbetet.

Kvalifikationer
- Utbildning i nivå OF 3 (HOP/SU)
- Underrättelseutbildning motsvarande minst Grunder Underrättelsetjänst (motsv tidigare kurser  BISC/IOC)
- Du har en relevant bakgrund inom förband och på en nivå som gör att du värdera funktionens behov i en operativ miljö
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, främst på svenska men även på engelska
- Du är en god administratör
- Du är i god fysisk form och uppnår de fysiska kraven för utlandstjänstgöring
- Du innehar B-körkort

Meriterande kvalifikationer
- Erfarenhet av tjänstgöring i UNDSÄK-befattning, liksom tillikauppgifter som inneburit UNDSÄK-arbete
- Erfarenhet av stabsarbete på taktisk och/eller operativ nivå
- Erfarenhet av utlandstjänstgöring i underrättelse- eller säkerhetstjänstbefattning
- Erfarenhet av utbildningsverksamhet (kurschef/lärare) med UNDSÄK-ansvar
- Erfarenhet från arbetsledande befattning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som inom ramen för FMUndSäkC:s ansvarsområden är intresse av att utveckla Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. Befattningen kräver mycket god samarbetsförmåga likväl som förmågan att arbeta självständigt. Du har personlig integritet och god förmåga att förhålla dig etiskt och moraliskt till varierande situationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Johan Larsson, C FunkE , tel 018-19 69 84
Jeanette Borén, HR-chef, tel 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, tel 018-19 67 81
SACO: Stephen Haughey, 018-19 65 52
Alternativt 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum/tillträde: 2022-08-01 eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OF 3

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-06-02. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande under ansökningstiden. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 maj 2022
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan