Tidvis tjänstgörande soldater (GSS/T) till Signalbataljonen

Om tjänsten

 Om Signalbataljonen

Signalbataljonen (Signbat) är en bataljon som utbildar, vidmakthåller och utvecklar krigsförband på lednings- och sambandsområdet, samt genomför grundutbildning av värnpliktiga vid Ledningsregementet (LedR).

Bataljonen har en hög tekniknivå och verkar inom många olika områden, såväl geografiskt som tekniskt, nationellt som internationellt. Vi arbetar med radiolänk, radio, nätverksteknik, satellitkommunikation, driftledning, ledningsplatser, logistik och mekanik. 

Kombinera ditt fortsatta engagemang i Försvarsmakten samtidigt som du arbetar eller studerar civilt. Du kan välja det bästa av båda!

Är du intresserad av ett fortsatt engagemang i Försvarsmakten efter din grundutbildning medan du till vardags gör något annat? Då är det här den rätta anställningen för dig. Som GSS/T är du tidvis tjänstgörande soldat. Detta innebär att du till vardags har en civil sysselsättning men kommer in och tjänstgör upp till fyra veckor per år med ditt krigsförband antingen för utbildning, övning eller insats.

Om befattningen

Du tjänstgör i den befattning du gjort din grundutbildning inom. Vi söker dig som har följande grundutbildning: sambandssoldat, ledningssoldat, radiolänksoldat , IS-driftledarassistent,  systemtekniker eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.  

 

Kvalifikationer

 • Godkänd militär grundutbildning (genomförd eller pågående) med minst JA-2-2 i militärbetyg.

 

Meriterande

 • B-körkort
 • Militära förarbevis inom det som är relevant för tjänsten
 • Gymnasieexamen
 • Teknisk utbildning
 • Grundutbildning vid LedR
 • Befattningsutbildning mot sökt inriktning

 

Personliga egenskaper

Du har god samarbetsförmåga och är ansvarstagande. Du är lösningsorienterad och van att arbeta både självständigt och i grupp. Du vill bidra med din kompetens i gruppen. Du ser till helheten och vill att dina förmågor utvecklas.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för befattningen.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människor lika värde, rätt visa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.Försvarsmakten.se)

 

Övrigt:

Detta är en tidsbegränsad anställning enl. Avtal om tidsbegränsad anställning med tidvis tjänstgöring för GSS inom Försvarsmakten. Inledningsvis anställs du på ett 6-årigt kontakt med möjlighet till förlängning.

Sysselsättningsgrad: Deltid.

Sex månaders provanställning tillämpas.

Försvarsmakten tillämpar individuell lönesättning, dock lägst 22 000 kr/mån.

Tillträdesdagen: Enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping.

Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser.  

Upplysningar om befattningen:

Upplysningar om befattningen lämnas av S1 Signbat: ledr-signbat-s1@mil.se alt tel 0171-15 70 00. 

 

Fackliga företrädare:

OFR/O: Magnus Johansson

SACO: Carl Johan Pettersson

OFR/S: Clarence Arnstedt

SEKO: Christian Hedberg

Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-06. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du vill arbeta hos oss på Signalbataljonen. Tillsättning sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 maj 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Deltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-06-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan