Systemarkitekt SIEM till Försvarsmaktens Cyberförsvar i Stockholm

Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?

Världen över så ökar antalet attacker över internet mot datorer och servrar, vilket kan få stora konsekvenser för samhällsviktiga funktioner och kritiska it-system. Försvarsmakten utvecklas och anpassar sig för att stärka Sveriges cyberförmåga ytterligare.

Försvarsmakten cyberförsvar söker nu medarbetare med inriktning på defensiva cyberoperationer. Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet av att designa, bygga och förvalta SIEM-lösningar för analys och säkerhetsövervakning.

Om befattningen

I rollen som systemarkitekt i cyberförsvaret får du helhetsansvaret för vårt SIEM. Helhetsansvaret innebär hela kedjan från design till implementation och förvaltning. Du bidrar även i din roll till utvecklingen av kringliggande system och integrationer. Du är en del av den grupp som utvecklar och förvaltar vårt SIEM. Ditt arbete har direkt påverkan och bidrar till att förstärka Sveriges försvarsförmåga och skydda samhällsviktiga funktioner.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

* Arbeta med metod och stödsystem i Försvarsmaktens it- och nätverksmiljö.

* Designar och vidareutvecklar cyberförsvarssystem.

* Deltar i övergripande forum för arkitektur.

* Samverkar med andra berörda delar i Försvarsmakten.

I befattningen erbjuds du ett intressant och varierande arbete där du bidrar till samhället. Du får värna om Sverige och bidra till att förhindra it-angrepp mot Försvarsmakten. Du får en stimulerande och meningsfull arbetsplats med goda möjligheter till kompetensutveckling och vidareutbildning.

Kvalifikationer

* Tre års arbetslivserfarenhet av arbete i en motsvarande roll.

* Högskoleutbildning inom it- eller systemvetenskap eller motsvarande kunskap.

* Dokumenterad arbetslivserfarenhet av arbete med design, utveckling och förvaltning av Elastic Stack.

* Goda kunskaper i Logstash och Kibana.

* Kunskaper om operativsystem gärna både Linux och Windows.

* God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande

* Kunskaper inom it- och nätverkssäkerhet.

* Erfarenhet av it-system med höga säkerhetskrav

* Kunskap om Big data, statistik, maskininlärning, matematik.

* Praktisk erfarenhet av ElastAlert.

* Arbetslivserfarenhet av nätverk, brandväggar, it-infrastruktur, IPS/IDS.

* It-säkerhetscertifiering, exempelvis CISSP, GIAC, CEH eller motsvarande.

Personliga kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i rekryteringsprocessen. För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och kunna tillämpa ett kritiskt och sakligt förhållningssätt. Du är strukturerad i ditt arbete och har en hög förmåga att avsluta påbörjade projekt. Du kan samarbeta och samverka med andra, både internt och externt. Du är lojal mot arbetsgruppens uppgifter och kan hantera varierande arbetsuppgifter. Du är som person serviceinriktad och vill utvecklas och bygga din specialistkunskap.

Övrigt

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Arbete på annan ort samt beredskap och skiftarbete kan förekomma. Resor i tjänsten kan förekomma både nationellt och internationellt. Anställningsform, tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Placeringsort, Stockholm.Tillträde enligt överenskommelse. Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan vill vi ha senast den 2022-08-21, ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 808546. Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet ”Ansökan” och ange annonsens referens.

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 juli 2022
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan