Applikationsspecialist till Försvarsmaktens Cyberförsvar i Stockholm

Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?

Världen över så ökar antalet attacker över internet mot datorer och servrar, vilket kan få stora konsekvenser för samhällsviktiga funktioner och kritiska it-system. Försvarsmakten utvecklas och anpassar sig för att stärka Sveriges cyberförmåga ytterligare.

Försvarsmakten cyberförsvar söker nu en applikationsspecialist med inriktning mot Atlassians produkter.

Om befattningen

I rollen som applikationsspecialist kommer du arbeta med helheten kring Atlassians produktportfölj. Du ansvarar för planering av införande av nya applikationer, installation, installationskonfigurering och projektkonfigurering. Du kommer att behöva vara praktisk och kommer att handgripligen hantera delar av it-miljön. Ditt arbete skapar förutsättningar för Försvarsmaktens cyberoperationer.

Du kommer att ha möjlighet till att utveckla dig inom ramen för din roll samtidigt som du aktivt deltar i utveckling av verksamheten, så som metoder och teknik. Målet är att säkerställa att alla inom verksamheten har en bra it-miljö att arbeta i.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

* Bidra med expertkunskap kring Atlassians produkter.

* Konfiguration, drift och förvaltning av Atlassians produkter.

* Integrera produkterna mot externa system såsom till exempel Active Directory eller en Public Key Infrastructure.

* Tillhandahålla stöd till användare i en teknik- och utvecklingsorganisation.

* Planering och införande av nya produkter eller moduler.

* Genomföra ändrings-, incident-, problem-, inventarie- och licenshantering.

Kvalifikationer

* Minst två års erfarenhet av konfigurering, drift och förvaltning av Atlassians produkter (primärt Jira, Insight och Confluence).

* Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

* Erfarenhet av att arbeta systematiskt avseende informationssystem och -teknik.

* Erfarenhet av både Linux och Windows-baserade system

Meriterande

* Erfarenhet av andra produkter/moduler från Atlassian.

* Erfarenhet av integration mot Active Directory eller Public Key Infrastructure.

* Erfarenhet av andra produkter än Atlassians

* Erfarenhet av att arbeta med it-system som har höga säkerhetskrav.

* Certifieringar inom Linux och Windows

Personliga kvalifikationer

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper, du bör vara noggrann, engagerad och kunna tillämpa ett kritiskt förhållningssätt i ditt arbete. Du har en god förmåga att samarbeta med andra men kan också lösa uppgifter självständigt. Du är som person serviceinriktad och vill utvecklas i din yrkesroll.

Övrigt

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Arbete på annan ort samt beredskap och skiftarbete kan förekomma. Resor i tjänsten kan förekomma både nationellt och internationellt. Anställningsform, tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten.Placeringsort, Stockholm.Tillträde enligt överenskommelse. Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan vill vi ha senast den 2022-08-21, ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 802131. Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet ”Ansökan” och ange annonsens referens.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 juli 2022
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan