Drift- och supporttekniker till Försvarsmaktens Cyberförsvar i Stockholm

Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?

Världen över så ökar antalet attacker över internet mot datorer och servrar, vilket kan få stora konsekvenser för samhällsviktiga funktioner och kritiska it-system. Försvarsmakten utvecklas och anpassar sig för att stärka Sveriges cyberförmåga ytterligare

Försvarsmakten cyberförsvar söker nu drift- och supporttekniker. Vi söker dig som har intresse för teknik och har förmåga att arbeta med drift- och användarnära uppgifter i en organisation där merparten av de anställda är avancerade it-användare. Du kommer att arbeta för att möjliggöra att it-miljön kan upprätthållas och ditt arbete skapar förutsättningar för Försvarsmaktens cyberoperationer i alla konfliktnivåer.

Om befattningen

I befattningen kommer du att behöva vara praktisk och kunna handgripligen hantera den digitala arbetsplatsen till stöd för dina kollegor. Dina arbetsdagar kommer att präglas av planerade uppgifter men också uppkomna behov i verksamheten. Du kommer att bidra med din kunskap på flera områden då dina arbetsuppgifter har stor påverkan på hela verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

* Hjälpa kollegor med användarstöd mot befintliga system både interna och externa.

* Installera och konfigurera hårdvara i både klienter och servrar.

* Förvalta och felsöka gemensamma applikationer och tjänster inom verksamheten.

* Agera kontakt med externa systemägare vid felsökning.

* Säkerställa att hårdvarukomponenter och teknisk utrustning finns i lager.

* Genomföra ändrings-, incident-, problem-, inventarie- och licenshantering.

Du kommer in i en fas där du har chansen att påverka och utveckla den digitala arbetsplatsen inom organisationen.

Kvalifikationer

* Minst 3 års erfarenhet av drift och användarnära support på klientsidan med gemensamma servertjänster.

* God erfarenhet av Windows.

* Erfarenhet av vanligt förekommande informationsteknik i kontorsmiljö (switchar, konferensrumsutrustning, skrivare, mm).

* Installation och uppsättning av hårdvara.

* Erfarenhet av ärendehanteringssystem.

* Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande

* Erfarenhet av Linux.

* Erfarenhet av att arbeta med it-system som har höga säkerhetskrav.

* Erfarenhet av härdning av it-system.

* Erfarenhet av inventariehantering.

* Erfarenhet av och kunskap om Försvarsmaktens it-system.

* Certifieringar på Windows, Linux samt it-säkerhet.

* Eftergymnasial utbildning.

Personliga kvalifikationer

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper, du bör ha ett utpräglat ordningssinne, vara noggrann och ha ett serviceinriktat förhållningssätt. Du har en god förmåga att samarbeta med andra men kan också lösa uppgifter självständigt. Du som person har viljan att utvecklas i din yrkesroll. För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och kunna tillämpa ett kritiskt och sakligt förhållningssätt.

Övrigt

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Arbete på annan ort samt beredskap och skiftarbete kan förekomma.Resor i tjänsten kan förekomma både nationellt och internationellt. Anställningsform, tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten.Placeringsort, Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan vill vi ha senast den 2022-08-21, ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 801113. Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet ”Ansökan” och ange annonsens referens.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 juli 2022
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan