Erfarna it-säkerhetsspecialister till Försvarsmaktens Cyberförsvar i Stockholm

Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?

Världen över så ökar antalet attacker över internet mot datorer och servrar, vilket kan få stora konsekvenser för samhällsviktiga funktioner och kritiska it-system. Försvarsmakten utvecklas och anpassar sig för att stärka Sveriges cyberförmåga ytterligare.

 Försvarsmaktens cyberförsvar söker flera erfarna it-säkerhetsspecialister. Vi söker dig med bred kompetens och erfarenhet inom it-säkerhet. Du har ett genuint intresse för att hålla dig uppdaterad kring utvecklingen inom cybersäkerhetsområdet.

Om befattningen

I befattningen kommer du arbeta med utveckling och förvaltning av infrastrukturnära it-säkerhetslösningar och it-säkerhetsarkitektur och/eller it-säkerhetsövervakning. En naturlig del av arbetet består av omvärldsbevakning och det är viktigt att du håller dig uppdaterad inom it-säkerhetsområdet.

Dina arbetsuppgifter kan komma att anpassas efter din förmåga, förutsättningar och drivkraft. Du arbetar tillsammans med kollegor där vanligt förekommande uppgifter är:

* Drift, förvaltning och utveckling av it-säkerhetslösningar.

* Identifiera sårbarheter i Försvarsmaktens it-system och försvåra angrepp.

Kvalifikationer

* Minst fem års erfarenhet av arbete som professionell IT-säkerhetsspecialist.

* Erfarenhet av att implementera och integrera it-säkerhetskomponenter till en helhet.

* Mycket goda kunskaper inom it- och nätverksteknik.

* Goda kunskaper i programmering eller scriptning (Python, Bash, Powershell, C/C++, mm).

* Akademisk utbildning eller kunskaper förvärvade genom relevant arbetslivserfarenhet.

* God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande

* Erfarenhet av it-säkerhetsincidenthantering.

* Erfarenhet av sårbarhetsskanning.

* IT-säkerhetsrelaterade certifieringar.

* Erfarenhet från en utifrån lagar och förordningar reglerad verksamhet.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i rekryteringsprocessen. För att trivas i befattningen behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och kunna tillämpa ett kritiskt och sakligt förhållningssätt i ditt arbete. Vi ser också att du är analytisk och noggrann. Du har en god förmåga att samarbeta och samverka med andra men är även bekväm med att arbeta självständigt.

Övrigt

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Arbete på annan ort samt beredskap och skiftarbete kan förekomma. Resor i tjänsten kan förekomma både nationellt och internationellt. Anställningsform,tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Placeringsort, Stockholm.Tillträde enligt överenskommelse. Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan vill vi ha senast den 2022-08-21, ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 603185. Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet ”Ansökan” och ange annonsens referens.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 juli 2022
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan