StfC/Chef mediesektion Operativa kommunikationsförbandet, OR6-7/K

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du leder och fördelar arbetet inom planering inför och genomförande av produktutveckling inom ramen för informationsoperationer eller kommunikationstjänst. Du deltar i vidmakthållande av personalens soldatfärdigheter, materielens underhåll samt deltar i krigsförbandsutvecklingen. Du kompetensutvecklas inom medieproduktion, kommunikationstjänst samt informationsoperationer. Goda möjligheter för personlig utveckling finns inom förbandet med befattningar på flera avdelningar och i staben.

Mediaavdelningen

Utvecklar koncept för kommunikationskampanjer och tar fram produkter inom ramen för dessa koncept. Målsättningen är att genom olika budskap och kanaler påverka målgruppers känslor, attityder och beteenden. Avdelningen är ett kreativt team bestående av civila specialister, reservofficerare och mediesoldater med varierande bakgrund inom journalistik, grafisk design, radioproduktion, copy och illustration. Produkterna som produceras är allt från film och radio till flygblad med budskap baserade på inhämtad information och analyser.

Om enheten

Operativa kommunikationsförbandet är ett operativt/militärstrategiskt förband som genom kommunikationstjänst och psykologiska operationer analyserar samt påverkar beteenden och attityder hos olika målgrupper i syfte att uppnå politiska och militära mål.
Förbandet har även i uppgift att bevaka informationsmiljön samt analysera, identifiera och möta fientliga påverkansoperationer. Uppgifterna kan lösas såväl nationellt som internationellt. Förbandet har också i uppgift att stödja övriga Försvarsmakten och andra myndigheter med beslutsunderlag avseende informationsaktiviteter samt att ansvara för utbildning och rådgivning inom psykologiska operationer.
Som en resurs för totalförsvaret ska förbandet också kunna stödja andra myndigheter. Förbandet bidrar till högre chefs operativa- och strategiska lägesbild samt analys av informationsmiljön. Grundat på lägesbilden ska förbandet ta fram beslutsunderlag och motåtgärder mot andra aktörers påverkansoperationer och informationsaktiviteter.

Kvalifikationer

 • Specialistofficersexamen
 • Lägst utnämnd nivå OR 6
 • Uppfyller medicinska och fysiska krav
 • B-körkort

Meriterande

 • Tjänstgöring i personal- eller säkerhetsbefattning
 • Eftergymnasial utbildning inom statsvetenskap eller medie- och kommunikationsvetenskap
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska
 • Tjänstgöring i internationell insats

Personliga egenskaper

Som person är du ansvarsfull, noggrann och initiativrik. Du har förmåga att kunna växla mellan att arbeta självständigt och arbete i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt dina kvalifikationer utöver militär erfarenhet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Tjänstgöring i förbandet ställer krav på ett högt sekretess- och säkerhetsmedvetande.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Befattningsnivå: OR 6
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

För information om befattningen och rekryteringsprocessen

Kontakta stabschef Mj Marcus Åhlén, 070-655 97 70, ledr-opkomm@mil.se

Fackliga företrädare

OFR/O: Magnus Johansson
OFR/S: Clarence Arnstedt
Saco-S: Carl-Johan Pettersson
SEKO: Christian Hedberg

Samtliga nås via växeln: 0171-157000


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29. Bifoga CV med välliknande foto samt personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Om du går vidare i processen kallas du till en första testdag då intervju, hälsokontroll, fysiska tester och arbetsprover genomförs. Därefter kallas några kandidater till en andra testdag för fördjupad intervju samt säkerhetsprövningsintervju.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 mars 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-05-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan