Funktionsföreträdare Säkerhetsförbandstjänst vid Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum

Om tjänsten

Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum (FMUndSäkC) är ett centrum för utveckling och utbildning inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes i Uppsala garnison. FMUndSäkC består av Stabsenhet, Funktionsutvecklingsenhet, Utbildningsenhet och Tolkskolan.

Vi söker nu en Funktionsföreträdare Säkerhetsförbandstjänst, OR 8, till Funktionsenhetens Funktionsavdelning förband i Uppsala.

Sökande enhet

Funktionsenheten ansvarar under C FMUndSäkC för utveckling och samordning av underrättelse- och säkerhetstjänst från och med operativ nivå till och med taktisk (förbands) nivå. Enheten ansvarar även för processledning av erfarenhets- och evalueringsarbete inom underrättelse- och säkerhetstjänsten från och med operativ nivå till och med taktisk nivå. Vi stödjer Utbildningsenheten och Tolkskolan med underlag avseende utveckling av utbildningsverksamhet och ansvarar under C MUST för uppföljning av underrättelsetjänsten vid HKV insatsstab via taktiska staber till krigsförband. Funktionsenheten ansvarar under C MUST för arbete med publikationer inom verksamhetsområdet och är organiserad i Funktionsavdelning metod samt Funktionsavdelning förband. Vi bedriver egna övningar och stödjer även Försvarsmaktens totala övningsprogram. Arbetet vid enheten genomförs såväl enskilt som i sammansatta arbets- och projektgrupper.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Utveckla säkerhetsförbandstjänst
- Stödja övnings- och träningsverksamhet
- Stödja erfarenhetshantering inom underrättelsetjänst och säkerhetstjänst

Kvalifikationer
- Examen från stabsutbildning (SU) eller högre specialistofficersutbildning (HSOU) vid Försvarshögskolan
- Praktisk erfarenhet av säkerhetsförbandstjänst
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, främst på svenska men även på engelska
- Du är en god administratör

Meriterande
- Erfarenhet av säkerhetsförbandstjänst på förbandsnivå
- Erfarenhet av stabsarbete på taktisk eller operativ nivå ex. Regional stab eller Insatsstab
- Tidigare erfarenhet av utlandstjänstgöring i underrättelsebefattning eller säkerhetstjänstbefattning.
- Erfarenhet av utbildningsverksamhet (kurschef/lärare)

Även ansökningar med underskridande nivå (förvaltare/major) kommer att tas i beaktande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga men som även trivs att arbeta självständigt. Du har personlig integritet och har god förmåga att förhålla dig etiskt och moraliskt till varierande situationer. Flexibilitet och stresstålighet är andra egenskaper som värderas högt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum: Tillträde snarast eller enligt ök.
Befattningsnivå: OR 8

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Karl-Marcus Johansson, C Funktionsavd Förband, 018-19 69 18
Jeanette Borén, HR-chef, tfn 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68,
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, tfn 018-19 67 81
Alternativt 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter.


Välkommen med din ansökan senast 2023-02-19. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 januari 2023
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-02-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan