Lärare i Bildunderrättelsetjänst vid Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum

Om tjänsten

 

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) är ett centrum för utveckling och utbildning inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes i Uppsala garnison. FMUndSäkC består av Stabsenhet, Funktionsutvecklingsenhet, Utbildningsenhet och Tolkskolan.

Vi söker nu en Lärare Bildunderrättelsetjänst, OR6-7, till Utbildningsenheten i Uppsala.

Sökande enhet
Utbildningsenhetens tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen. Säkerhetsförbandsavdelningen finns i Halmstad, övriga avdelningar i Uppsala.

Aktuell befattning är placerad vid Bildunderrättelseavdelningen som utbildar bildtolkar, stödjer Insatsstaben inför, under och efter Open Skies-flygningar, samt bedriver utbildning inom underrättelsefotografering och igenkänning. I avdelningens uppgifter ingår även att stödja FM och FMV med sakområdeskompetens inom det bildalstrande sensorområdet. Bildunderrättelseavdelningen fokus ligger på att planera, genomföra, utbilda, utvärdera och utveckla kurser inom bildunderrättelsetjänst på operativ och taktisk nivå. På avdelningen finns avdelningschef, tre lärare bildunderrättelsetjänst och tre sensortekniker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett lärarlag med inriktning bildunderrättelsetjänst. Lärarlaget utbildar inom exempelvis stridskraftsigenkänning, rapportering och beskrivning av innehållet på bild och film från olika bildalstrande sensorer på taktisk och operativ nivå. Du kommer att planera, förbereda, genomföra och utvärdera utbildning och övning, enskilt och i grupp. Kurserna riktar sig mot blivande bildtolkar men också mot alla befattningar som har nytta av motståndarkunskap, till exempel en nyutvecklad kurs som riktar sig mot SUAV-operatörer. 

Du kommer även ansvara för att vidmakthållande egen kompetens och vara delaktig i att utveckla den egna funktionen. I övriga uppgifter ingår bland annat att stödja andra sakområdesrelaterade uppgifter såsom INSS (Open Skies).

Saknar du tidigare erfarenhet av bildunderrättelse kommer första tiden vid förbandet att bestå i att genomgå YBK-kurserna Basic Imagery Analysis Course, samt CAT 1-19 som omfattar 11 respektive 17 veckors klassrumsbaserad utbildning. Utbildningen sker internt vid avdelningen och ger dig de färdigheter du behöver för att verka som bildtolk och lärare.

Kvalifikationer
- Du är utbildad specialistofficer eller officer. Konvertering sker för officer vid placering som specialistofficer.
- Fullgott färgseende
- Stereoseende – prövas vid intervjutillfället
- Goda kunskaper i engelska, tal och skrift

Meriterande
- Tidigare tjänstgöring vid flygförband på operativ- och taktisk nivå
- Erfarenhet av SUAV/TUAV
- Erfarenhet bildalstrande sensorer
- Pedagogisk erfarenhet och utbildning
- Genomförd utlandstjänst
- B-körkort (för manuell bil)

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är noggrann och tänker okonventionellt. Vi ser att du har en god förmåga att samarbeta liksom att arbeta självständigt under eget ansvar. I den här befattningen behöver du kunna utföra arbeten sakligt, objektivt och balanserat.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
Befattningsnivå: lägst OR 6

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
Tomas Ågstrand, Chef Bildunderrättelseavdelningen, 018-19 64 59
Jeanette Borén, HR-Chef, 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 84
SACO: Stephen Haughey, 018-19 65 52
Alternativt 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 maj 2022
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-06-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan