Vi söker soldater till markbevakningsavdelningen!

Om tjänsten

Har du förmåga att agera i skarpt läge och god social förmåga?

Har du genomfört militär grundutbildning? Saknar du gemenskapen, ordning och struktur? Vill du vara en del av något större och bidra till Försvarsmaktens ökade förmågor? Är du redan anställd vid annat förband men intresserad av att jobba hos oss?

Då har ni kommit rätt!

Just nu står det svenska luftvärnet inför stora, positiva förändringar när Luftvärnssystem 103 - Patriot - ska införas! Kopplat till detta förändrar och utökar vi vår insats- och bevakningstjänst och söker därför mer personal!

Tjänsten

Lönen är kopplad till ansvar och dina arbetsuppgifter. Rörliga tillägg i form av jour, OB och beredskap kommer utgå enligt gällande kollektivavtal. Du kommer arbeta varierade tider, såväl dag som natt och även under helger då bevakning bedrivs dygnet om, alla dagar på året!

Tjänsten kommer starta med utbildning för att efter ca 4 till 6 veckor övergå till lösande av skarp tjänst. Tjänsten innebär övervakning av tekniska bevakningssystem samt fysisk bevakning av objekt. Du kommer under din arbetsdag möjligen besöka skyddsobjekt utanför garnisonsområdet i Halmstad. Andra uppgifter som syftar till att förbandets verksamhet ska fungera smidigt ingår. Du kommer även behöva hantera och samverka personer som söker tillträde till området, flexibilitet och social kompetens är önskvärt!

Du kommer ha tillgång till gym och andra träningsmöjligheter för att upprätthålla en god fysisk förmåga, för att träna dig att klara de fysiska krav och påfrestningar som tjänsten kräver. Du kommer erbjudas möjlighet till träning på arbetstid - tre timmar per vecka!

Mängden betalda semesterdagar avgörs av din ålder:

 • 28 dagar fram till du fyllt 29 år
 • 31 dagar från det att du fyllt 30 år
 • 35 dagar från det att du fyllt 40 år

KVALIFIKATIONER

 • Godkänd grundläggande militär utbildning (Värnplikt/GMU om minst 6 resp 3 mån)
 • Svenskt medborgarskap
 • B-körkort
 • Giltigt skyddsvaktsbevis
 • AK5C-utbildning

MERITERANDE

 • Erfarenhet från vakt- och bevakningstjänst
 • Pistol 88-utbildning
 • Miltärt förarbevis Minibuss/Lptgb

PERSONLIGA EGENSKAPER
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

ÖVRIGT
Anställningsform: Inledningsvis provanställning i sex månader, därefter tidsbegränsad anställning som GSS/K enligt lagen om vissa Försvarsmaktsanställningar.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Halmstad
Tillträdesdatum: Inriktning 1/8 alternativt 15/8 2022

OBS! Tjänsten är placerad i säkerhetsklass 2. För att bli aktuell för tjänsten måste du samtycka till och genomgå en säkerhetsprövning innehållande registerkontroll!

Du skall senast vid intervju kunna uppvisa intyg/betyg för godkänd militär grundutbildning. Enklast är att direkt bifoga alla dokument - CV, personligt brev, betyg/intyg - i din ansökan.

FÖR INFORMATION OM REKRYTERINGSPROCESSEN OCH LEDIGA BEFATTNINGAR
Fj Robin Alex - robin.alex@mil.se - 0709-647736

FACKLIGA FÖRETRÄDARE
OFR/O Henrik Borgqvist

OFR/S Senadin Sela

Båda nås via växelnummer 08-51439000 

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29. Intervjuer och tester kommer ske löpande!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men samarbetar ofta med Flygvapnet. Luftvärnet övervakar luftrummet med mobila sensorer (som radar), upptäcker hot, samt skyddar viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften genom bekämpning med robotar. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet.

Våra medarbetare deltar i insatser både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 april 2022
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Luftvärnsregementet – Lv 6
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-05-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan