IKT-pedagog med projekterfarenhet till Försvarsmakten, Militärhögskolan Karlberg

Om tjänsten

På Managementenheten (ManE) vid Militärhögskolan Karlberg utvecklar och genomför vi utbildning inom management och förvaltningsområdet. Vi jobbar med såväl klassrumsförlagt som nätbaserat lärande och våra målgrupper är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten. 

Är du en engagerad, trygg och kommunikativ pedagog? Vill du komplettera vårt lag och bidra till strategisk kompetensutveckling i Försvarsmakten? Då är du kanske den Information- Kommunikation- och Teknikpedagog (IKT) vi söker.

En unik arbetsplats i slottsmiljö och utmärkta förutsättningar för träning på arbetstid får du på köpet.

Managementenheten  består av tre avdelningar som planerar och genomför kurser inom olika ämnen inom förvaltningsområdet. Rollen som IKT-pedagog ligger på avdelningen för enhetsstöd och rollen samverkar över hela enheten och stödjer även förbandsledningen inom ämnesområdet.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som IKT-pedagog hos oss driver du förändringsarbeten gällande pedagogisk utveckling. Detta  avser både nätbaserade och klassrumsutbildningar samt blandade upplägg. Du kommer att stödja enheten med hur vi följer Försvarsmaktens utbildningsreglemente och utbildningsprocess samt hur vi upprätthåller Försvarsmaktens pedagogisk grundsyn. I rollen ingår också att vara kravställare, beställare samt kontaktperson mot ramavtalsleverantör av nätbaserat lärande samt att ta fram underlag för ekonomisk uppföljning.

Du kommer att:

 • Samverka och stödja kursansvariga med kursplanearbete ur ett pedagogiskt perspektiv
 • Stödja enheten i arbetet med att öka andelen blended learning
 • Leda workshops, tex gällande pedagogiska verktyg för distanslärande
 • Bistå enheten med enklare rutinbeskrivningar och manualer inom kompetensområdet
 • Omvärldsbevaka samt driva utveckling inom hela pedagogikområdet
 • Administrera och kvalitetssäkra kursplaner i Försvarsmaktens kurskatalog

Kvalifikationer/kompetenskrav

 • Högskoleutbildning inom pedagogik (inriktning vuxnas lärande) eller kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren anser likvärdigt
 • Flerårig erfarenhet av framtagande av digitala lärobjekt och blandade upplägg (blended learning)
 • Flerårig erfarenhet av projektarbete
 • Flerårig erfarenhet av arbete med Learning Management System, LMS

 

Meriterande

 • Erfarenhet av förändringsledning
 • Erfarenhet av framtagande av konstruktivt länkad utbildning – syfte, mål, undervisning, examination
 • Erfarenhet av att arbeta med utbildningsaktiviteter i MS Teams
 • Arbetserfarenhet från stor organisation eller myndighet, med komplexa IT-lösningar utifrån ett säkerhetsperspektiv
 • Kunskaper om Active Learning Classroom

 

Personliga egenskaper
Du är prestigelös samt samverkar och samarbetar effektivt med andra. Du behöver vara kommunikativ och kunna uttrycka dig tydligt, enkelt och pedagogiskt i tal och skrift.

Du är en konstruktiv samt positiv problemlösare och initiativtagare. Du har en mycket god förmåga att organisera och planera ditt eget arbete, på kort och längre sikt.

För att lyckas i rollen behöver du ha helhetssyn och vara bekväm i att utmana gamla sanningar på ett konstruktivt sätt.

 


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Anställningsform är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: heltid
Befattningen är placerad vid Militärhögskolan Karlberg med arbetsort Solna.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.  Förfrågningar om befattningen samt rekryteringsprocess
 kan göras till chef för avdelning 3 Managementenheten, Lee Stigenberg, e-post: lee.stigenberg@mil.se, telefon 076 104 15 97.

Fackliga företrädare:
Fackliga kontaktpersoner vid MHS K är Hokan Pettersson SACO-S, Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, Patrik Bäck Officersförbundet.
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 08-514 390 00.


Välkommen med din ansökan senast 2022-05-22. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 april 2022
 • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militärhögskolan Karlberg – MHS K
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-05-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan