Säkerhetshandläggare

Om tjänsten

Har du några års erfarenhet av sökerhetsarbete? Är du analytisk och gillar uttryck som "säkerheten först"? Söker du en tjänst där du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll? Då kan detta vara ett spännande arbete för just dig!

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas.

Försvarsmaktens Tekniska Skola /FMTS) i Halmstad är inne i en utvecklingsperiod som innebär en kraftig tillväxt med många spännande utmaningar. Vi söker nu en säkerhetshandläggare. Säkerhetsavdelningen har till uppgift att hantera säkerhetsintressen som rör myndighetsledningen och förbandet FMTS. Uppgiften löses genom att aktivt förebygga och motverka säkerhetshotande verksamhet eller hantera uppkomna händelser genom främst säkerhetsskyddsåtgärder.

Befattningen erbjuder;

Arbetsuppgifter kommer bestå av att du genomför säkerhetsanalyser och säkerhetsplaner, fysisk säkerhet, genomföra regelbundna internkontroller med åtgärdsplaner och genomför säkerhetsutbildningar för personal inom FMTS. Arbetsuppgifter som personalärenden och säkerhetsskyddad upphandling ingår också som en del i arbetet. 

Du kommer även genomföra säkerhetsrapporteringar och rapporteringar av skydds- och säkerhetshotande verksamhet. Utöver det kommer du få utarbeta och överse FMTS interna instruktioner och rutiner för säkerhetstjänstens bedrivande samt delta i övningsplanering.

Vad erbjuder du organisationen?

Vi ser att du är en noggrann person i din roll hos oss och med ett stort säkerhetsmedvetande. Du har lätt för att instruera andra och besitter förmågan att sprida din kunskap på ett pedagogiskt sätt. Rollen innebär mycket samarbete med andra enheter vilket kräver att du har en fallenhet för nätverkande. Då delar av arbetet bedrivs enskilt måste du kunna arbeta under stort eget ansvar och ta ansvar för dina egna uppgifter samt för det gemensamma resultatet. Du behöver även ha ett högt säkerhetsmedvetande och är driftig och självgående. Är du en analytisk person som kan indentifiera ett problems olika beståndsdelar och ev ett lösningsförslag? Sök gärna tjänsten på en gång och berätta i din ansökan om varför just du är lämplig för tjänsten! 

Kvalifikationer;

 • Avslutad eftergymnasial utbildning eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning
 • Utbildning inom säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av riskanalyser/riskbedömningar, administration och handläggning
 • Van användare av Office-paketet
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • B-körkort

Meriterande;

 • Erfarenhet av myndighetsarbete och stabsarbete
 • Erfarenhet av säkerhetsskyddstjänst eller av liknande arbete
 • Erfarenhet av säkerhetsskyddad upphandling (SUA)
 • Önskvärt är att du tidigare har erfarenhet från Försvarsmakten
 • Kunskaper inom ISUS

Tjänsten är en civil befattning med allmän visstidsanställning 12 månader. Placeringsort Halmstad. Resor förekommer frekvent i tjänsten då delar av arbetet kommer att ske på olika verksamhetsorter. Arbetet medför krav på inrikes/utrikes resor.

Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjlighet till tre timmars fysiskt träning i veckan på arbetstid, ersättning för läkarbesök, upp till sju veckors semester per år och generösa arbetstidsavtal.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av;

Chef J2; Carina Krohné 035 - 26626644

 

Fackliga representanter; 035 - 2662000

SACO Nermina Dzanic 

OFR-S Roland Kramer

SEKO Jörgen Jansson

OFR-O Anders Norén

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 maj 2022
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan