Stabsbefäl (DOS) till Flygstaben

Om tjänsten

Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. I samverkan med mark- och sjöstridskrafter genomför vi gemensamma operationer såväl nationellt som internationellt tillsammans med andra nationer, organisationer och myndigheter. Inom Flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare varav cirka 280 medarbetare på Flygstaben.

Har du erfarenhet av stabsarbete? Är du ansvarsfull, strukturerad och noggrann samt har förmågan att se helheten utan att missa detaljerna?
Är du resultatorienterad samtidigt som du har förmågan att anpassa dig till förändrade förutsättningar?

Nu har du chansen att söka ett utmanande och utvecklande jobb!


Om befattningen
Arbetet som stabsbefäl innebär huvudsakligen att du tillsammans med två andra stabsbefäl ansvarar för att fördela inkommande ärenden inom Flygstaben. I uppgiften följer du ärendets handläggning inom staben och du ansvar för ärendeuppföljningen. Till din hjälp har du stödsystem såsom Outlook, VIDAR, SWECCIS, ISUS och EMILIA. Inom staben kommer du även få arbeta med allmän stabstjänst och din roll kommer vara efterfrågad inom många processer.

Befattningen stabsbefäl administration (eng. director of staff, även förkortat DOS) är placerad på Flygstabens samordningsavdelning vilket består av civila och militära medarbetare. Du kommer jobba i nära samverkan med stabschef och chef för Flygstaben. Flygstaben är ett krigsförband vilket innebär att du även kan komma att bli krigsplacerad och därmed kunna verka i hela beredskapsskalan.

Kvalifikationer

 • OR7/OR8
 • God förmåga att utrycka dig på svenska i såväl tal som skrift
 • Erfarenhet av stabsarbete
 • Erfarenhet av verksamhetsplanering

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av att arbeta i en administrativ funktion/befattning
 • Erfarenhet av att arbeta i system VIDAR, PRIO, SWECCIS och ISUS
 • Erfarenhet av arbetsledning och ärendeuppföljning


Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarsfull, strukturerad och noggrann. Du har förmågan att se helheten samtidigt som du kan överblicka konsekvenser på detaljnivå. Som stabsbefäl krävs det att du är resultatorienterad och har en förmåga att anpassa
dig till förändrade förutsättningar. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom
Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Stabschef Richard De Geer samt DOS Flygstaben Jon Knuuttila. Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Tillträdesdatum: Snarast, enligt överenskommelse. Arbetsort: Uppsala. Omfattning: 100%


Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O, Anders Wedin
Försvarsförbundet OFR/S, Christina Sonberg
SACO FM, Borka Hedlund Medjed
SEKO, Hans Rengren 
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.


Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 april 2022
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Flygstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-05-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan