Är du vår nästa Ekonom på TVA, Flygstaben?

Om tjänsten

Befattningen
Hos oss TVA (Teknik- och vidmakthållandeavdelningen) får du möjlighet att arbeta med intressanta arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du ett eget ansvar och god möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss! Du kommer att bli en viktig del i ett engagerat team om 7 personer.

Som ekonom kommer du att delta i arbete med ekonomiadministration såsom hantering av leverantörsfakturor, kontering, rättning och omföring av kostnader, inom underhållsproduktion och modifieringsverksamhet på Flygvapnets tekniska system. Befattningen innebär samarbetsytor såväl internt inom FM som externt mot samarbetspartners vilket ställer krav på god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Om oss
Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. I samverkan med mark- och sjöstridskrafter genomför vi operationer såväl nationellt och internationellt tillsammans med andra nationer, organisationer och myndigheter.
TVA är Flygvapnets teknikkontor och en del av TVA utgörs av Sektionen Underhållsekonomi (UHEK) som ansvarar för ekonomisk planering, uppföljning och ekonomiadministration inom vidmakthållande produktion på Flygvapnets tekniska system. Sektionen stödjer verksamheten med att lägga underhåll- och vidmakthållandebeställningar, inköpsorder, till våra leverantörer. Sektionen hanterar även kundorder till externa kunder.
TVA hanterar även exportåtaganden för Tjeckien, Ungern och Thailand.
Läs gärna mer om oss och vår verksamhet här: https://www.forsvarsmakten.se/sv/var-verksamhet/verksamhetsomraden/flygvapnet/

Huvudsakliga arbetsuppgifter
-Arbete för Flygvapnets vidmakthållandeekonomi på våra tekniska system vilket innefattar;
Hantering av leverantörsfakturor.
Utredning av inköpsorder (i inköpsorderflödet).
-Stödja avdelningens personal med allmän ekonomisk kompetens.
-Hantering av funktionsbrevlådan inom UHEK (inkommande ärenden).
-Fungera som avropare där sektionen stödjer verksamheten med att lägga underhåll- och vidmakthållandebeställningar, inköpsorder, till våra leverantörer.
-Hantering kundorder till externa kunder
.
-Delta i utvecklingen av den interna verksamheten.
-Övriga arbetsuppgifter inom sektionen

Personliga egenskaper 
Som person är du ansvarstagande, strukturerad, kommunikativ och stresstålig. Du behöver kunna förhålla dig till deadlines och leverera med kvalitet. Att kunna jobba självständigt är en förutsättning precis som att arbeta i team. För oss är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, både inom arbetsgruppen, Försvarsmakten och mot externa samarbetspartners. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
-Godkänd gymnasieutbildning/yrkeshögskola eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
-Minst två års aktuell arbetslivserfarenhet, gärna i en större organisation/myndighet, avseende ekonomiarbete innehållande leverantörshantering och avrop/beställningar.
-God datorvana.
-Goda kunskaper att uttrycka sig i både tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
-Erfarenhet av arbete i statlig myndig.
-Erfarenhet av Försvarsmaktens ekonomistyrningsmodell.
-Erfarenhet av verksamhetsplanering, teknisk tjänst och materielproduktion i Försvarsmakten.
-Goda kunskaper i Försvarsmaktens affärssystem (SAP).
-Körkort klass B

Övrigt
Tjänsten
är en tillsvidare anställning som inleds med sex månaders provanställning. Arbetsort är Såtenäs. Resor till andra orter i landet förekommer. Individuell lönesättning tillämpas. I din arbetstid ingår 3 timmars friskvård i veckan. I tjänsten ingår krigsplacering. Tillträde enligt överenskommelse.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Felicia Hydling Hedlöf,
Felicia.Hydling-Hedlof@mil.se eller på telefon 0702-497159

Sista ansökningsdag är 2022-05-20

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O, Anders Wedin
Försvarsförbundet OFR/S, Christina Sonberg
SACO, Borka Hedlund Medjed
SEKO, Hans Rengren
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel på tel 08-788 75 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 april 2022
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Flygstaben
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-05-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan