Logistikofficer

Om tjänsten

F16 söker Logistikofficer till Logistikavdelningen A4

 

F16 A4 består av 8 befattningar varav 2 är civila med huvuduppgift att långsiktigt funktionsleda den interna logistiken på flottiljnivå. A4 delfunktioner inom Logistik omfattar teknisk tjänst, förnödenhetsförsörjning, sjukvård, transporttjänst samt ledning.

Ledning av logistik på flottiljnivå syftar till att tillgängliga logistikresurser nyttjas på ett så resurseffektivt sätt samt tryggar förbandets förmåga att lösa sina uppgifter. Grunden för A4 uppgifter utgår från C F16 förnödenhetsansvar för de förnödenheter som förbandet disponerar. Förnödenhetsansvar innebär att förvara och vårda materielen enligt gällande regelverk. I förnödenhetsansvaret ingår även att förnödenheterna endast används i de sammanhang och av de aktörer som gällande regelverk tillåter. Målet är att bibehålla efterfrågad tillgänglighet, uthållighet och rörlighet hos F16 och enheter.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din uppgift som Logistikofficer är att vara del i att logistiken inom F16 på flottiljnivå skall fungera. Du kommer att arbeta med samtliga områden inom logistiken men i huvudsak inom förnödenhetstjänst. Du kommer följa upp status samt redovisning av materiel. Du deltar i Flygvapnets och Försvarsmaktens möten inom materieltjänst. Du skriver order till enheter och bataljoner, följer upp samt vid behov utbildar inom ramen för given uppgift.

Arbetet innefattar att ta till sig stora mängder formell text för att sedan arbeta utifrån givna instruktioner. Du är en resurs inom F16 varvid det periodvis även innebär stöd till medarbetare inom förbandet, stödet omfattar även att stödja och utbilda medarbetare inom materieltjänsten.

Du kommer att arbeta med samtliga delfunktioner inom logistiken men i huvudsak i materielprocessen.

 

Kvalifikationskrav

 • Officer
 • Dokumenterad erfarenhet från arbete inom logistik i FM
 • Körkort klass B
 • Idrottar regelbundet i syfte att klara FM fysiska prestationskrav

 

Meriterande kvalifikationer

 • Logistikutbildad
 • Utbildad inom LIFT/PRIO
 • Erfarenhet av arbete i stab
 • Genomförd internationell insats
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete inom logistik i FM

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är intresserad av en tjänst med hög grad av självständighet och ansvar där intresset är materiel och logistik. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar i syfte att lösa tilldelade uppgifter. Du är driven och verkar för utveckling och förbättring. Du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Arbetet kräver att du är noggrann och kan ta egna initiativ inom eget ansvarsområde. Saknar Du någon utbildning inom materieltjänsten löser vi det genom en individuellt anpassad kompetensutvecklingsplan, det viktigaste är ditt intresse för logistiken.

I tillsättandet av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Upplysningar om tjänsten lämnas av C A4 vid F16 Stab Fv Roland Truedsson.
Tfn: 0705-08 57 37, roland.truedsson@mil.se

 

Fackliga representanter

OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO, nås via växeln 018-19 60 00.Välkommen med din ansökan senast 2022-05-23.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 april 2022
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Upplands flygflottilj - F 16
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-05-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan