Utvecklingsofficer HvSS Specialistofficer OR 8 alt OR 7

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Hemvärnets stridsskola, HvSS, har uppgiften att leda chefsutbildning, utbildningssamordning och kvalitetsuppföljning avseende all utbildning riktad mot hemvärnsförband samt utveckling av utbildningsmetoder, organisation samt taktik och stridsteknik. Skolan är belägen i naturskönt område mellan Mälaren och Bornsjön ca 1,2 mil norr om Södertälje. Körkort och bil är en nödvändighet då vi saknar förbindelser med kollektivtrafik.

Om tjänsten

 

Vi söker just nu en specialistofficer Förvaltare (OR 7 alt 8) till HvSS växande UtvecklingsenhetTycker du att det är spännande med utveckling, teknik och utbildning av chefer är detta tjänsten för dig. Främst har vi behov av Ledning/Samband och Logistik för att möta kommande behov men även andra inriktningar är av intresse. Du kommer att delta i utvecklingsprojekt över hela landet och ska utveckla, implementera och följa upp förmågeutvecklingen inom Hemvärnet, vilket innebär att du kommer att påverka och forma såväl nutid som framtid. HvSS har uppdraget att utbilda hemvärnets chefer i taktik, stridsteknik och ledarskap.   Hemvärnet har kort inställelsetid och huvuduppgifterna är bevaka, skydda, ytövervaka och stödja samhället. Hemvärnet har en viktig del i Försvarsmaktens försvarsförmåga och personella tillväxt under kommande år.

Som anställd i FM blir du krigsplacerad och du förväntas uppfylla kraven för fysisk träning.

Om enheten
Utvecklingsenheten består av en Övlt, två majorsbefattningar och tre specialistofficersbefattningar de flesta befattningarna är nyetablerade. Som Utvecklingsofficer rapporterar du direkt till C UtvE. Enheten står inför spännande uppgifter och utmaningar för Hemvärnets behov bland annat eftersom mycket ny materiel kommer att tillföras. UtvE arbetar tätt ihop med Militärregionerna och Utbildningsgrupperna för att ha örat mot rälsen och förstå vilka behoven är för att göra bästa nytta. Vi har ett nära samarbete med vår produktionsledare Rikshemvärnsavdelningen och övriga strids- och funktionsskolor. Samarbetet internt på HvSS och övriga intressenter är också avgörande för framgång. Arbetsmiljön är trivsam och hemvärnssoldaterna är högt motiverade och engagerade. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din huvuduppgift kommer att vara att utveckla, implementera och följa upp förmågeutvecklingen inom Hemvärnet. Du ansvarar även för vissa publikationer inom eget område i tätt samarbete med övriga enheter. Du kommer att vara ansvarig för utbildning enligt kaskadprincip då ny materiel skall implementeras (tex RPAS, TMM, AI, GRG 18 mm) Du kommer att delta i och leda utvecklingsprojekt över landet.  

 • Driva utbildningen av nya materiel mot Hemvärnet
 • Ta fram och uppdatera publikationer, reglementen mm
 • Sammanställa och administrera metod- och materielförsök
 • Leda övningar och genomföra övnings- och utbildningsplanering

Kvalifikationer
 • Officer OR 8 (Förvaltare) eller OR 7 med utvecklingsmöjlighet till OR 8 eller genomförd Kaptensutbildning (OF 2)  
 • Goda kunskaper i officepaketet
 • Goda kunskaper i svenska, både tal och skrift
 • Körkort B

Meriterande:

Sambandsledningstjänst eller logistikbakgrund.
Utvecklingsverksamhet från förband, skola eller centrum är meriterande.

Personliga egenskaper

Du är noggrann, ansvarstagande, självgående och kan strukturera varierande arbetsuppgifter. Du är flexibel och har ett öppet sinne för nya arbetsuppgifter. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta. Du är driven men har tålamod samt god förmåga att arbeta målinriktat och långsiktigt. Du har hög säkerhetsmedvetenhet. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Specialistofficer, Tillsvidare.
Vid återanställning tillämpar vi  6 månaders provanställning.

Resor och helgarbete förekommer.

Sysselsättningsgrad :Heltid
Arbetsort: Stockholm/Vällinge/Norsborg
Tillträdesdatum:Snarast, eller efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
C UtvE Magnus Sjölund. Mail: magnus.k.sjolund@mil.se Tel: 08-5845 4933.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
C HR Solveig Ravetti. Mail: solveig.ravetti@mil.se   Tel: 08-5845 4971

Fackliga företrädare:

OFR/O Lars-Erik Lindblad
OFR/S Lennart Klingare
SEKO Roger Öberg

Samtliga företrädare nås via FM växel 08-5845 4000

Sista ansökningsdag 2022-05-29

 Din ansökan bör innehålla CV, löneanspråk samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 april 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Hemvärnets stridsskola – HvSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-05-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan