Personalhandläggare till internationella personalfunktionen

Om tjänsten

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

Högkvarteret (HKV) leder Försvarsmaktens verksamhet. På HKV arbetar ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. HKV utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen samt militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. Högkvartersavdelningens uppgift är att stödja de övriga delarna med bland annat personaltjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Förhandla fram individuella URA-kontrakt och arbeta med villkors- och förmånsfrågor och därmed avtalstolkning av Inkomstskattelagen, Socialförsäkringsbalken samt Försvarsmaktens Avtalssamling
 • Samordna, koordinera och hantera arbetsuppgifter knutna till HKV:s internationella personaltjänst
 • Stödja HKV:s chefer med ansvar för utlandsstationerad personal med operativt och strategisk personalrelaterat stöd
 • Löpande interagera och samordna såväl inom Försvarsmakten som med andra svenska myndigheter
 • Löpande interagera och samordna med internationella värdorganisationer och samarbetspartners
 • Utrikestjänsteresor förekommer

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av arbete med internationella personalfrågor, eller annan typ av erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Erfarenhet i att interagera med utländska myndigheter och/eller aktörer
 • Akademisk examen i ett ämne som är relevant för befattningen, eller motsvarande erfarenhet
 • Behärskar engelska väl i tal och skrift 
 • B-körkort 

Meriterande kvalifikationer 

 • Tidigare erfarenhet av arbete i svensk förvaltningsmyndighet eller liknande arbetsgivare
 • Kunskap- och erfarenhet av Högkvarterets organisation och arbetssätt
 • Kunskap om det statliga utrikesavtalet (URA) och erfarenhet av att arbeta med utlandsstationerad personal
 • Egen utlandstjänstgöring inom ramen för svensk myndighet, gärna enligt URA

Personliga egenskaper  

På HKV STAB Pers INT förväntar vi oss det bästa av varandra i vått och torrt.  För att passa in hos oss så är du en lagspelare som bidrar till gruppens gemensamma insatser och utveckling. Du arbetar för att hitta helhetslösningar med både Försvarsmaktens och individens bästa i fokus. Därmed blir dina personliga egenskaper av största vikt. 

Den föränderliga omvärldsbilden gör att vi kontinuerligt arbetar med att sätta våra frågor i större sammanhang och i ett längre tidsperspektiv. Uppkomna händelser i våra partnerländer påverkar vår vardag och det är inte alltid våra dagar ser ut som vi tänkt. Ibland är det skarpt läge och snabba ryck. Andra dagar så är det rutintjänst som gäller.

Övrigt:

Arbetsort: Stockholm, Försvarsmaktens Högkvarter.

Anställningen är en tillsvidare befattning och inledas med en provanställning om 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse, senast i slutet av augusti 2022.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att höra av dig till chefen för HKV STAB Pers INT Hans Utterberg, 08-788 75 00 

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret:

SACO HKV, Camilla Robertsson

OFR/S HKV, Katarina Kruse

SEKO Försvar HKV, Kjell Tetzlaff

OFR/O HKV, Arne Nilsson

Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00

Ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Vi ser framemot din ansökan!

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 april 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-05-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan