Must söker IT-säkerhetsexperter inom mjukvara

Om tjänsten

Har du erfarenhet av arbete med systemutveckling och test av mjukvara? Vill du ta steget vidare och granska andras lösningar? Vill du vara med och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld och bli bland de bästa inom ditt område? Då har vi tjänsten för dig!

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt och stimulerande arbete. Du får mycket goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård, samt möjlighet att fördjupa dig inom kompetensområdet för att kvalitetssäkra våra produkter.

Om enheten
Tekniksektionens främsta uppgift är att upprätthålla säkerheten i totalförsvarets signalskyddssystem, både under utveckling och i drift. Avdelningen för krypto och IT-säkerhet söker nu IT-säkerhetsexperter.

Arbetsuppgifter
Som IT-säkerhetsexpert inom mjukvara har du en viktig roll i ett lag av IT-säkerhetsexperter att säkerställa att Försvarsmaktens IT-säkerhetsprodukter uppfyller säkerhetskraven. Du kommer bland annat att utvärdera säkerhetsarkitekturer, identifiera sårbarheter, genomföra säkerhetstester, granska kod och ställa krav på produkter och produktutveckling.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med erfarna kollegor med IT-säkerhet i fokus. Vår strävan är att teknikmässigt ligga i framkant och därför är kompetensutveckling och kontinuerlig omvärldsbevakning inom ditt expertområde en viktig del av arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av att designa, utveckla och leverera system. Du har även en förståelse för hur operativsystem fungerar och du får gärna även vara bevandrad i IT-säkerhet. Du är väl förtrogen med systemarkitektur i antingen Linux eller Windows. Du kan granska och identifiera brister i design och implementation på olika nivåer i ett system. Med din långa erfarenhet är du väl förtrogen i olika typer av utvecklingsmetodiker och särskilt det som krävs för att producera robust mjukvara. Du är van att läsa teknisk dokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska.Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning på akademisk nivå men skulle likväl kunna förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av inbyggda system eller anpassning av operativets säkerhetsfunktioner i Linux eller Windows. Vidare är kunskaper inom penetrationstestning, reverse engineering, skapande av attackmod och erfarenhet av systemsäkerhet (safety) meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av radio- och hårdvarukomponenterna i mobiltelefoner och gärna ha erfarenhet av Android.

Personliga egenskaper
Du brinner för ditt område och har en stark motivation att ständigt lära dig mer. Dina kunskaper och erfarenheter delar du gärna med andra. För att nå goda resultat är du bra på att samarbeta och tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Frågor om befattningen och frågor om rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se vänligen skriv ”IT-säkerhetsexpert mjukvara” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Camilla Robertsson för SACO/HKV, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO och Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29. Din ansökan samt personliga brev mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se vänligen skriv ”IT-säkerhetsexpert mjukvara” i ämnesraden.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 maj 2022
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-05-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan