Lönecontroller till Försvarsmakten

Om tjänsten

Lönecontroller till Försvarsmakten!

Har du erfarenhet av att arbeta med lön och kollektivavtal? Då söker vi dig som vill vara med och förbättra Försvarsmaktens arbete.

Försvarsmakten är inne i en period av tillväxt för att stärka den operativa förmågan vilket ställer högre krav på uppföljning.

Om Avdelningen

Genomförandeavdelningen är en del inom Högkvarterets Produktionsledning och ansvarar för planering och uppföljning av verksamhet, ekonomi och personal inom förbandsproduktionen. Avdelningen är sammanhållande för verksamhetsuppdrag till försvarsgrenar och stridskrafter. Avdelningen består av ett 30-tal medarbetare fördelade på analys-, planering- och personalsektionen.

Din roll

Som lönecontroller kommer du att ha ett brett kontaktnät där du regelbundet kommunicerar med chefer och medarbetare inom HR-området.

Med dina kunskaper om kollektivavtal och din förståelse för löneprocessen bidrar du till att skapa bättre förutsättningar för att myndigheten bedriver sin verksamhet på ett kostnadseffektivt sätt.  

Genom föreläsningar och kunskapsspridning bidrar dutill Försvarsmaktens organisatoriska lärande och stödjer försvarsgrenar, stridskrafter samt andra delar av Högkvarteret.

Som en del av den personaladministrativa processen ska Lönecontrollerfunktionen granska och följa upp att Försvarsmaktens lönehantering följer lagar och avtal, genomföra planerade och systematiska kontroller samt genomföra oannonserade kontroller vid behov.

Personliga egenskaper

Som person är du en lagspelare som presterar med hög kvalité, även under perioder av hög arbetsbelastning. Du har en förmåga att ur stora mängder data förmedla relevant information på ett begripligt sätt. Du ser möjligheter i utmaningar och delar med dig av dina kunskaper. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Utbildning inom löneadministration, ekonomi eller HR alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.
Erfarenhet av att arbeta med löneadministration, ekonomi och/eller HR-arbete inom Försvarsmakten eller inom annan myndighet.
Goda kunskaper i MS Office.
Erfarenhet av arbete i PRIO/SAP.

Meriterande Kvalifikationer

Kunskaper i Visual Basic.
Kunskaper om Försvarsmaktens kollektivavtal.
Genomförd värnplikt/GMU/GU.
 
Stort vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är placerad vid Försvarsmaktens Högkvarter på Banérgatan 62 i Stockholm.

Tjänsten är tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Upplysningar om tjänsten lämnas av

Sektionschef Amanda Larsson amanda.larsson@mil.se
Controller Kim Wikman kim.wikman@mil.se

Fackliga representanter

SACO HKV       Camilla Robertsson
OFR/O HKV      Arne Nilsson
OFR/S              Kjell Tetzlaff
SEKO HKV        Lise-Lotte Larsson

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-22

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 april 2022
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-05-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan